Puupäähattu Tommi Musturille

Tommi Musturi. Kuva  © Huuda Huuda
Tommi Musturi. Kuva © Huuda Huuda

Suomen sarjakuvaseura ry on myöntänyt vuoden 2011 Puupäähattu-palkinnon Tampereella asuvalle sarjakuvataiteilija Tommi Musturille. Samalla jaettin neljä sarjakuvaneuvoksen arvonimeä taidealan tärkeille vaikuttajille.

Tommi Musturi (s. 1975) katsottiin omaperäiseksi ja tuotteliaaksi tekijäksi, joka on muokannut suomalaisen sarjakuvan kuvamaailmaa ja teemoitusta laajalla työllään. sarjakuvissa liikutaan Moebiuksen ja Jim Woodringin jalanjäljissä: psykedelian ja pop-taiteen välimaastossa. Musturille ominaista on myös persoonallinen lakoninen ironia.

Tähän mennessä Musturi on ehtinyt tehdä muun muassa kolme osaa viisosaisesta Toivon kirja– sarjasta. Taiteilijan pääteoksena taas pidetään vuonna 2009

Samuelin matkassa © Tommi Musturi
Samuelin matkassa © Tommi Musturi

ilmestynyttä Samuelin matkassa -albumia, joka on julkaistu viidessä eri maassa.

Musturi on toimittanut muun muassa kymmenen Glömp-antologiaa, työskennellyt Kuti-sarjakuvalehdessä toimittajana ja pyörittänyt Huuda Huuda-kustantamoa.

Hatutettu Musturi. Kuva © Vesa Kataisto
Hatutettu Musturi. Kuva © Vesa Kataisto

Lue sarjakuvaseuran perustelut palkinnon jakamiselle.

Suomalaisen sarjakuvan 100-vuotisjuhlan kunniaksi jaettiin samalla neljä sarjakuvaneuvoksen arvonimeä merkittäville sarjakuvan taustavaikuttajille. Uudet neuvokset ovat: Mikael Ahlström, Kirsi Kinnunen, Ilpo Koskela ja Tanja Rasila.

Kansalliskirjastossa avattiin samalla Musturin Puupää-näyttely, joka on esillä 14.1. – 28.2.2011.

Sarjakuvaneuvokset Suomen Sarjakuvaeuran sivuilla

Keskustelua Kvaakissa tämän vuoden Puupäähattu-palkinnosta