Yksinäinen yötyöläinen

Mari Ahokoivu on tehnyt uuden aluevaltauksen: supersankarisarjakuvan. Jälki on kuitenkin taattua Ahokoivua. Supersankarimme ei taistele rikollisia vastaan vaan rimpuilee masennuksen kourissa. Valitettavasti yksinäisyyteen ei tunnu löytyvän apua Batumanin erikoisesta lähipiiristä.

BATUMAN
Tekijä: Mari Ahokoivu
Kustantaja: Daada
Paino: Aldus Oy, Lahti 2010
Koko: 21×14,8 cm
sivuja 20, kaksi painoväriä
englanninkielinen
Ovh: 4,30 e
ISBN 978-952-67102-3-5

Batuman on jo kannesta alkaen mahtavaa tulkintaa tutusta hahmosta. Mitä jos Batmanin itseluottamuksen ja yliluonnollisten hoksottimien tilalla olisikin 18-vuotiaan yksinäisen nuorukaisen epävarmuus? Tähän kysymykseen Ahokoivu tarjoilee melko uskottavan vastauksen.

Lehti on laadukkaan oloinen ja painojälki moitteetonta. Vihreän värin käyttö luo hienosti tunnelmaa ja antaa tarinalle ilmettä. Ahokoivu selvästikin osaa sarjakuvan niksit, niin piirtämisen kuin kirjoittamisenkin saralla. Tarina etenee sujuvasti ja hahmoilla on luonnetta. Jokerin yllätysesiintyminen on mainio, vaikkei hahmo ulkoisesti paljoa esikuvaansa muistutakaan. Batumanin seikkailut julkaistiin alunperin Ahokoivun blogissa, mutta lehdessä on bonuksena neljä ennen julkaisematonta sivua.

Toivottavasti Batumanille saadaan toinenkin numero, sillä tätä olisi mielellään lukenut enemmänkin. Kahdenkymmenen sivun kahlaamiseen kun ei saanut montaa minuuttia kulumaan. Ahokoivun aiempia töitä lukiessa on toisinaan tullut tunne, etten taida kuulua kohderyhmään, mutta Batumanin maailmaan minäkin pääsin sisälle samoin tein.

Keskustele Batumanista Kvaakissa.