Yleiseurooppalainen sarjakuvakisa ratkesi

Ensimmäisen eurooppalaisen sarjakuvakilpailun voittaja ratkesi. Arte-kulttuurikanavan ja Glenat -kustantamon tämän vuoden alussa julistama julistama kilpailu oli avoin kaikille yli 18 -vuotiaille eurooppalaisille sarjakuvantekijöille joiden teoksia ei oltu julkaistu aiemmin Ranskassa, Belgiassa tai Saksassa. Kilpailu saavutti suuren suosion, siihen otettiin osaa yli 600:lla työllä ja osanottajia löytyi 21 maasta, mm. Saksasta, Itävallasta, Belgiasta, Kroatiasta, Tanskasta, Kreikasta, Ranskasta ja Suomestakin.

Voittajaksi julistettiin puolalaiskaksikon Krzysztof Gawronkiewiczin ja Grzegorz Januszin työ Essence. (ks. kuva). Kilpailuun lähetettyjen töiden aihepiirit ja tyylit vaihtelivat mangasta science fictionin kautta fantasiaan ja klassisesta sarjakuvasta nykyaikaiseen ilmaisuun. Kilpailuun lähetettävien kilpailutöiden tuli kuitenkin tapahtua jossakin eurooppalaisessa kaupungissa ”tänään, eilen tai huomenna”.

Italialais-ranskalais-belgialaisessa tuomaristossa istuivat Arte -kanavan ja Glénatin edustajien lisäksi mm. sarjakuvan tuntija Michel Edouard Leclerc ja piirtäjät François Boucq, Florence Cestac, Bernard Yslaire sekä Vittorio Giardino. Voittajakaksikon albumi julkaistaan Arten ja Glenatin yhteisesti kustantamana albumina vuonna 2004.

Lisää: Arte ja Glenat
Lähde: Glenatin uutinen

Yksi vastaus artikkeliin “Yleiseurooppalainen sarjakuvakisa ratkesi”

  1. Pakko kai se on uskoa, Puola on ripeästi nouseva sarjakuvamaa! Rosinskin manttelinperijäksi tuntuu olevan tunkua.

Kommentit on suljettu.