Viivi ja Wagner mainostavat kirjamessuja

Helsingin kirjamessut järjestetään 23.- 26. lokakuuta. Suuret kustantajat ja kirjakaupat jylläävät, mutta ohjelmaan on soluttautunut myös hitunen sarjakuvaakin.

Suttaisesti painettu Viivi ja Wagner-strippi koristaa Kirjamessujen ohjelmalehden kantta. (Mustavalkoinen sarja on painettu värikuvana.) Juban hahmot näkyvät myös messujen nettisivuilla. Sinänsä hauskaa että Turun kirjamessujen mainosmies on B. Virtanen. Arktinen Banaani on näin luontevasti edustettuna molemmilla messuilla. Laajasta messuhallista tulevat löytymään myös mm. Sarjakuvantekijät ry., Sarjakuva-akatemia ry., Suuri Kurpitsa, Asema, Egmont, Kustannus Oy Jalava ja Like, sekä yli 30 antikvariaattia.
Virallisesta lavaohjelmasta löytyy sarjakuvaa tai sitä sivuavaa ohjelmistoa seuraavasti:

Torstaina 23.10, klo 11.30 Sami Garamin uusi slangikäännös Allu Stenun seittemän broidii esitellään Kirjakahvila-osastolla. Klo 15.00 Z. Topelius-lavalla Aino Havukainen ja Sami Toivonen kertovat kuvakirjastaan Tatu ja Patu Helsingissä. Klo 17.00 Johanna Sinisalo kertoo Kalevala-uustulkinnastaan, romaanista Sankarit Mika Waltari-lavalla.

Perjantaina 24.10 klo 12.00 Mauri Kunnas kertoo Tassulan tarinoita Z. Topelius-lavalla.

Lauantaina 25.10 on Matti-Pekka Ratian vuoro esitellä hempeää homosarjakuvaansa Nakki ja Tappi klo 13.30 Katri Vala-lavalla. Heti tämän jälkeen samassa paikassa kääntäjät keskustelevat Sinisalon teoksen ”Ennen päivänlaskua ei voi” muokkaamisesta eri kielille.

Sunnuntai 26.10 on sarjakuvafaneille paras ohjelmapäivä, kuin myös scifin ystäville. Mustapukuiset humanoidit valloittavat Katri Vala-lavan kello 14.

Sitä ennen on kuitenkin tapahtunut jo seuraavaa: Kirjakahvilassa klo 10.30 esitellään Darby Conleyn vastikään suomennettu sarja Vastakarvaan (Get Fuzzy). Klo 11 Kristian Huitula kertoo Kalevalan sovittamisesta sarjakuviksi. 11.30 Tuodaan julki Timo Iivarin ja Tomi Tuomisen Kung fu-poliisien saagan toinen osa Nuoret nälkäiset miehet. 12.00 Simpsons-asiantuntija Jouni Paakkinen kertoo käännösvihrekirjastaan Yhdeksänmetrinen maasika. 12.30 Puhutaan murteelle käännetyistä sarjakuvista Sanoma Magazinesin asiantuntijapaneelin voimin.
Sitten on aika loikata hetkeksi Aleksis Kivi-lavan ääreen, siellä klo 13.30 Juba kertoo mm. millaista on piirtää possu 400 kertaa vajaassa kahdessa tunnissa.
Kirjakahvilassa palataan sarjakuviin klo 15.30, kun Timppa ”Timo” Mäkelä Häjyilee ja muutenkin esittelee komeaksi kirjaksi koottua väkivaltaviihdettä. Vielä klo 16.00, jos portaat ja muuri ovat mitenkuten eheät, Marko Turunen esittelee sarjakuvan tulevaisuutta.

Kirjamessujen sivuille

Yksi vastaus artikkeliin “Viivi ja Wagner mainostavat kirjamessuja”

  1. Tuosta suttuisesta painosta tuli mieleen, että oletteko te huomanneet Viivin ja Wagnerin jäljen huonontumista? Itse en ole niin pannut merkille kun ei tule hesaria arkisin ja nettiversio on eri asia kuin painettu.

Kommentit on suljettu.