Helsingin sarjakuvafestivaalit 2010

Kuvareportaasi. Nyt.

Kustannuksia säästelemättä upean teltan harjalle oli rakennettu korkea torni, joka houkutteli sarjakuvan ystäviä paikalle kuin majakka yössä…

Anni Nykänen kertoi Mummosta, sarjakuvahahmostaan, jonka tissit ovat saaneet kriittistä palautetta. Oikeasti Mummo ollut suurmenestys! Onnea taiteilijalle.

Sarjakuvataiteilija rock-starana! Espanjalainen Paco Roca esittäytyi suomalaisille. Ryppyjä-albumi on yksi syyskauden tapauksista.

Pertti Jarla oli mukana Kylli-täti kilpailussa. Pimeässä mumiseva outo mies taisi vähän pelottaa eturivin pilttejä.

Huuda Huudan käännöstaiteilijat tekivät vaikutuksen. Vakavanoloinen Emelie Östergren suli lopulta hymyyn palavasilmäinen Rui Tenreiro vierellään.

Martin tom Dieckin pää on keskellä Sascha Hommerin kehystämänä. Herrat edustavat saksalaista sarjakuvaa, joka on tekemässä itseään tunnetuksi nyt meilläkin.

Juba otti yleisönsä karaoketaiteilijan tyyliin tyylikkäässä hatussaan. Frank viettelysten vaunussa -albumiin hän olisi toivonut voivansa käyttää vieläkin enemmän aikaa.

Vasemmalta: Christian Maiwald, Jutta Harms ja Sascha Hommer. He edustivat saksalaista kustantamoa nimeltä Reprodukt.

Paul Gravett oli kaverinsa Peter Stanburyn kanssa katsomossa Reproduktia kuulemassa. Repusta Mac esiin ja lavalle, kun oma vuoro tuli. Esitys oli erinomainen katsaus eurooppalaiseen sarjakuvaa eilen ja tänään.

Milla Paloniemen haastattelu sai päättää festivaalit. Haastattelijan ”kysymyksiä” ällistelivät niin haastateltava kuin yleisökin. Lopulta kaikkia nauratti.

The End.