Inception Cobol Job-unen elokuvan sarjakuva

Sarjakuvaa verrataan usein elokuvaan ja silloinkin väheksyen, aivan kuin sarjakuva olisi elokuvan nolo ja häpeiltävä pikkuveli eikä taidemuoto omassa lajissaan.

Tämä on turhan usein näkynyt myös elokuvien sarjakuvasovituksissa, useimmat ovat olleet halpoja, nopeasti väännettyjä ja turhan usein kakkoslaatua.

Kesän 2010 suurelokuva, Christopher Nolanin Inception, tekee ilahduttavan poikkeuksen julkaisemalla elokuvan esinäytöksen sarjakuvamuodossa.

Inception Cobol job on elokuvan toisen tuottajan Jordan Goldbergin käsikirjoittama ja piirrostyöstä vastaa UDON entertainmentin väki: Long Vo, Joe Ng ja Crystal Reid.

Elokuvan lähtöasetelmat petaava suoraviivainen ”ryöstö”juoni on toimiva ja manhwaksi luokiteltava piirros on huoliteltua ja hahmoissa on elokuvan roolien näköisyyttä.

Sarjakuvassa Dominic Cobb on unien kautta mieleen tunkeutuva turvallisuusammattilainen. Ovathan ammattivarkaatkin alansa ammattilaisia. Kahden suuryrityksen välinen tietojenkaappausoperaatio ei mene suunnitellusti vaan saakin matkaansa mutkan jos toisenkin.

Itsenäisenä sarjakuvateoksena 36 sivuinen Cobol job on rammahko,jääden niin pahasti kesken että vaatii jatkon eikä sellaisenaan ole kuin toiminnalla ryyditetty maailmankuvaus, mutta elokuvan kylkiäisenä se on oivallinen koska täydentää elokuvakokemusta avaamalla hahmojen taustoja ja maailmansa lainalaisuuksia.

Sarjakuva onkin tässä ennen muuta markkinointiväline, houkute katsoa jatko teattereissa. Eduksi luettakoon Cobol job tarinan korkea laadullinen taso ja tekninen osaaminen omassa lajityypissään.

Sarjakuva on ilmaiseksi jaossa internetissä mikä osaltaan nostaa hinta-laatu-suhdetta. Englanninkielisyys ei enintä osaa kohderyhmästä häiritse.

Mikäli aikoo elokuvan nähdä tätä voi suositella, jos sarjakuvan tarina jättää kokonaan kylmäksi kannattaa jättää elokuvareissukin väliin.

Inception Cobol job Yahoossa:

http://movies.yahoo.com/feature/inception-comic.html