Vanha kunnon rakkaustarina

Reetta Niemensivun (s. 1979) ensimmäinen täysimittainen albumi, Lempi ja Rakkaus, on haikean kaunis ja ajaton rakkaustarina. Jos Lempi ja rakkaus olisi elokuva, se olisi vanha kunnon Suomi-filmi.

LEMPI JA RAKKAUS
Tarina ja kuvitus: Reetta Niemensivu
Kustantaja: Suuri Kurpitsa
56 sivua, nelivärinen
Sidottu, pehmeäkantinen (17,4 x 23,5 cm)
ISBN 978-952-9887-66-8
Ovh. 15 €

Lempi ja rakkaus perustuu Reetta Niemensivun oman Lempi-mummon kokemuksiin rakkauden rintamalla. Kertomus on koottu valokuvien, kirjeiden, suvussa säilyneiden tarinoiden ja Niemensivun omien muistojen pohjalta.

Albumissa piirretään Lempin koko elämänkaari eläväisestä pikkutytöstä kiikkustuolissa keinuttelevaan mummoon saakka. Nuorena neitona Lempi rakastuu suutarismies Väinöön, mutta tytön isä ei anna siunaustaan rakastavaisten yhteiselolle. Rakkaus korventaa sydäntä, tiet vievät pariskunnan vuosiksi erilleen, mutta lopussa kiitos seisoo ja lempiväiset saavat toisensa – tosin vain hetkeksi.

Niemensivu kuljettaa tarinan juonta oivallisesti murteellisen dialogin ja paljon puhuvan sanattoman kuvakerronnan vuoropuheluna. Oman – tuikitärkeän – lisänsä

kerrontaan antaa juoruämmien kööri, joka kommentoi kautta rantain kuulemiaan huhuja kaikentietävästi.

Niemensivu yhdistää kuvissaan taitavasti tussiviivaa, vesivärivarjostusta ja kuvankäsittelyä. Värisävyt vaihtuvat päähenkilöiden mielentilojen myötä. Pehmeärajaiset kuvat saavat väljässä sivuasettelussa tilaa hengittää.

Kaiken kaikkiaan Niemensivun esikoinen on taidokkaasti tehty, hienovarainen ja lämminhenkinen teos, joka on kokonaisuutena hyvin hallittu.

Reetta Niemensivulta on aiemmin ilmestynyt omakustanteet L. Onerva, Tuolta tulee Einstein ja Fanitytöt 1-3. Fanityttöjä on julkaistu myös sanoma- ja aikakauslehdissä.

Tutustu Reetta Niemensivun tuotantoon hänen kotisivuillaan.
Keskustele Niemensivun teoksista Kvaakissa.
Suuren Kurpitsan kotisivut taasen täällä.