70-luku soitti, se haluaa törkylehtensä takaisin

Jokavuotinen saastapaketti Kundipimu tuli taas. Osta ja tapaa mm. Vuoden Panomies

Kundipimu 5
Tekijät: Jukka Tilus, Pekko Rinkinen, Arttu Heikkinen, Pauli Hirtolahti, Valtteri Tavast, Miika Klemettilä, Lari Rantakoski, Hannu Esko (r.i.p), Mikko Aspa ja Mika Korento
Toimitus ja taitto: Jukka Tilus
B5, neliväri, niitit, 32 sivua
Hinta 6 euroa plus postikulut 1 euron

Kundipimu vitonen ottaa uuden askeleen, mukana on näet novelleja, sarjakuvien ohella. Sarjakuva-arvosteluja ei ole tällä kertaa, mutta Panotohtori jatkaa, ja pureudutaankin tällä kertaa poikkeuksellisen ongelmalliseen tapaukseen. Tähtityttönä on lannoitteisiin mieltynyt Maalais-Mari.

Novellit ovat Jukka Tiluksen ja Miika Klemettilän aivoituksia. Ne eivät sinänsä ole hullumpia, mutta ovatkohan ne nyt oikeassa julkaisussa? Vievät mokomat

sarjakuvilta yhdeksän sivua. Molemmat novellit ovat periaatteessa arkirealistisia, mutta jättävät tilaa mielikuvitukselle. Kannustavat terveiset siltä osin sekä Tilukselle että Klemettilälle. Varsinkin Tiluksen musta huumori puraisee. Toisaalta, lehteä voi kehittää eteenpäin yleisaikakauslehdeksi. Silloin vaan sarjakuvat jäävät äpärälapsen asemaan.

Sarjakuvat jatkavat kuitenkin vielä entiseen malliin. Arttu Heikkisen kaksi oivallista sivua saa vain haluamaan tätä lisää. Tiluksen höyrähtäneet kertojahahmot suoltavat joko uhoavaa törkyä kuten Jekku Jänönen tai kotifilosofointia kuten Life of Peter.

Vanhoja tuttuja ovat edelleen törkeä Pekko Rinkinen ja sairauskohtaukseen joulukuussa kuollut Hannu Esko, joka Lari Rantakosken kanssa oli saanut tehtyä näyttävän setin raastavia strippejä.

Omista julkaisuistaan ovat jo tuttuja Valtteri Tavastin Tuukka-Nalle sekä Pauli Hirtolahden Kakka-ukko. Samoin Täysi Q -lehteä tehnyt Mikko Aspa on jo

omakustanneveteraani. Kaikki ovat taattua laatua.

Mika Korennon kannet sekä keskiaukeama ovat näyttävää taidetta, vaikka pornon puolella hillutaankin, edellinen numero uskalsi näyttää rehellisesti törkyjulkaisulta. Vaikka saastaahan Korentokin tekee.

Kundipimu 5 on painettu viimeisen päälle hienolle kiiltävälle paperille. Isompi koko ja R-kioskeihin, niin tässä meillä on uusi loistava 70-luvun tyylinen lehti aitoa saastaa nykyisen hömpän kilpailijaksi.

Ei suositella edelleenkaan lapsille tai kukkahatuille. Kannessakin on asiallinen K-18-merkintä.

Tilaukset jukkatilus miukumauku gmail com

Kundipimu 4 arvioitu Kvaakissa
Keskustele Kvaakissa Kundipimu 5:stä