Haussa valokuvia Helsingin festivaalien historiasta!

Helsingin sarjakuvafestivaalit 2009. Kuvannut Jaakko Seppänen.
Helsingin sarjakuvafestivaalit 2009. Kuvannut Jaakko Seppänen.

Helsingin sarjakuvafestivaalit järjestetään jälleen vuoden 2010 syyskuussa 25. kertaa. Festivaaleille on kertynyt historiaa aina 70-luvulle asti, sillä alkuaikoinaan tapahtuma ei ollut jokavuotinen.

Merkkipaalun kunniaksi Sarjainfon numero 3/2010:ssä julkaistaan festivaalien historiikki. Juttuun tarvittaisiin kuitenkin lisää kuvamateriaalia, sillä varsinkin varhaisemmista vuosista ei Suomen sarjakuvaseuran arkistossa ole säilynyt sopivaa kuvitusta. Olisimme kuitenkin kiitollisia valokuvista kaikista 1900-luvulla pidetyistä festivaaleista.

Mikäli tarkoitukseen sopivaa valokuvamateriaalia löytyy nurkista, toivotaan niiden lähettämistä yhteystietojen kanssa sähköpostitse osoitteeseen juho.salo@sarjakuvafestivaalit.fi. Kuvatiedostojen tulisi olla skannattu painojäljen takaamiseksi vähintään 150 dpi, mieluiten kuitenkin 300 dpi.