Helsingin sarjakuvafestivaalit viettää syyskuussa 25. juhlavuotta

Helsingin 25. sarjakuvafestivaalit 10.-12.9.10

Helsingin sarjakuvafestivaalit on Suomen ja Pohjois-Euroopan suurin sarjakuvatapahtuma, jota Suomen sarjakuvaseura ry on järjestänyt vuodesta 1979. Nyt festivaalit järjestetään 25. kerran. Juhlavuoden kunniaksi tapahtuma sijoittuu ensimmäisen kerran kaupungin ytimeen, Lasipalatsin aukiolle ja lähiympäristöön. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja erityisteemana on eurooppalainen sarjakuva.

Vuoden festivaalitaiteilija on Milla Paloniemi (mm. Kiroileva siili), joka on suunnitellut graafiseksi ilmeeksi dinosaurusteeman.

Viikonlopun aikana nähdään monipuolista ohjelmaa, kuten paneeleja, tekijähaastatteluja, performansseja, työpajoja ja kilpailuja. Myös Mangapäivä järjestetään tuttuun tapaan.

Ohjelmaan kuuluu monipuolinen näyttelytarjonta ympäri pääkaupungin gallerioita. Näyttelyitä on tulossa mm. Dupuy & Berberianialta, Bendik Kaltenbornilta, Anton Kannemayerilta, Jyrki Heikkiseltä, Tommi Musturilta, Anni Nykäseltä ja Milla Paloniemeltä.

Kunniavieraiksi festivaaleille ovat varmistuneet mm. Atak ja Sascha Hommer (Saksa), belgialaisen Le Cinquième Couche -kustantamon jäseniä, Paco Roca (Espanja), Rui Tenreiro (Mosambik/Norja) sekä Emelie Östergren ja Kolbeinn Karlsson (Ruotsi). Muista kansainvälisistä vieraista on tulossa lisätietoa jatkossa.

http://sarjakuvafestivaalit.fi