Kees Kousemaker (1942—2010)

Kees Kousemaker Windigin ja De Jongin Heinz-sarjakuvassa.
Kees Kousemaker Windigin ja De Jongin Heinz-sarjakuvassa.

Hollantilainen sarjakuva-asiantuntija ja Euroopan vanhimman sarjakuvakaupan Lambiekin perustaja menehtyi 27.4.2010.

Kousemaker oli syntynyt 25.1.1942. Hän kirjoitti sarjakuvista useita tietokirjoja ja piti kaupassaan sarjakuvagalleriaa. Amsterdamilainen sarjakuvaliike ja galleria Lambiek avasi ovensa vuonna 1968, ja se oli ensimmäinen laatuaan koko Euroopassa. Legendaarinen kauppa on Amsterdamissa vierailevien sarjakuvanystävien pyhiinvaelluskohde ja palkittu mm. Will Eisner Retailers Awardilla.

Kousemaker Mau Heymansin ankkasarjakuvassa.
Kousemaker Mau Heymansin ankkasarjakuvassa.

Kousemaker palkittiin elämäntyöstään henkilökohtaisesti, kun kuningatar Beatrix löi hänet Oranje-Nassaun ritarikunnan jäseneksi vuonna 2006. Sir Cornelis ”Kees” Kousemakerin työ kotimaansa ja koko maailman sarjakuvien hyväksi näkyy myös netissä kattavana Lambiek Comiclopediana, sarjakuva-alan nettiensyklopediana.

Kousemaker Lambiekissa

Kaupasta enemmän