Värivala: Parantaja

Outi Mentula ei anna tarinoidensa rajoittua luomaansa Sydänväri-sarjakuvaan, joten pääteoksen rinnalle hän on kynäillyt Värivala-sarjan kertoakseen yksittäisiä tarinoita Sydänvärin maailmasta.

Värivala: Parantaja

Tarina ja taide: Outi Mentula
Julkaisija: Seitti Kustannus
ISSN: 1708-1387
Painopaikka: Domus Print Oy, Tampere 2010
Ulkoasu: mv, A5, 60 s., sid.
Hinta: 4,00 €

Pyhänä Tautina tunnettu sairaus riehuu Rautaniityn kyläläisten keskuudessa papiston seuratessa tapahtumia vierestä. Salaliiton johtaja Shaltar Soramaa uskoo löytäneensä parannuskeinon parantamattomana pidettyyn tautiin.

Energiapuun kukka, Pyhä Odeon, pysäyttää taudin etenemisen, mutta on myös pahin häpäisy jumalia kohtaan. Salaliittolaiset ja heidän johtajansa eivät kuitenkaan helpolla pääse, kun yrittävät pelastaa kyläläisiä papistolta.

Sarjakuva on piirretty pääsarjasta tutulla huolettomalla ja rennolla tyyliillä, mutta pienemmän julkaisukoon ja harmaasävyisyyden vuoksi sivut näyttävät tiiviimmiltä ja miellyttävämmiltä. Valitettavasti tekstaus on toteutettu tietokoneella, joka ei oikein istu osittain rujoonkin jälkeen. Kerronta soljuu mukavasti kakistelematta kannesta kanteen ja toiminta tuntuu toiminnalta. Ei mikään vähäpätöinen saavutus nuorelta tekijältä.


Kuvat © 2010 Seitti / Outi Mentula

Keskustele Seitin julkaisuista Kvaakissa.

Värivala: Parantaja luettavissa Seitin kotisivuilla ja tilattavissa Seitin verkkokaupassa.

Tutustu Outi Mentulan blogiin.