Harry Potter ja Maapallon vartijat

Guardians of the Globe, eli suomeksi Maapallon Vartijat on esiintynyt jo kauan Robert Kirkmanin suositussa Invincible-lehdessä, ja sarjassa se on koostunut nk. ”vanhoista pieruista”, kun lehden sankari on nuori ja vetreä. Eli ryhmä on ollut nuorempien vastapainona.

Nyt Guardiansin kokoonpano pannaan uusiksi, ja mukaan tulevat Imagen suosituimmat sankarit, joista suomalaisille lukijoille tuttu on Spawn.

Mukana on myös maailmankuulu kirjallisuushahmo Harry Potter, joka ei ole

koskaan ennen esiintynyt sarjakuvissa. Sen sijaan jo peräti seitsemässä eri yhtiöiden sarjakuvassa paistatellut Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on jo konkari. Hämähäkkimiehen ja Obaman tapaaminen nähtiin viime vuonna suomalaisessa Hämiksessä 10/2009. Näillä esiintymisillä on tietysti Obaman hyväksyntä, onhan hän tunnustautunut sarjakuvafaniksi ja keräilijäksi itsekin.

Koska ryhmä liittyy kiinteästi Invincibleen, on kyseinen sankari tietysti itse mukana. Invincibleä, suomeksi ”Voittamaton”, ei ole ilmestynyt suomeksi, mutta syytä olisi. Sankarihan on kuin Hämähäkkimies tai Teräspoika ilman vuosikymmenten painolastia. Vinkkinä vain kustantajille.

Harry Potterin muista tulevista sarjakuvaesiintymisistä ei ole tietoa, mutta ehkäpä niitä tulee ajallaan suomeksikin.

Guardians of the Globe # 1 ilmestyy Yhdysvalloissa elokuussa.

CBR

Aprillia! Lehti on totta, mutta ilman Harry Potteria ja Barack Obamaa.