Karvinen poistui kuvasta

Karvinen ilman Karvista? Dan Walsh toteutti hullun idean poistaa Karvinen kuvasta – joka ikisestä kuvasta, jonka Jim Davis oli piirtänyt. Tämä on ehkä pahinta, mitä sarjakuvataiteilijan elämäntyölle voi tehdä – ja pahuksen hauskaa!

Karvinen miinus Karvinen

Walshin oivallus sai internetissä aikaan pahanilkisen hulvattomia pohdintoja Eskon, Karvisen omistajan, mielenterveydestä. Ilman lemmikkiään Eskon toimet ja yksinpuhelut näyttäytyivät vähäjärkisen hullunkurisina.

Karvinen ilman jälkeäkään maailmankuulusta katista on rienaavan nerokas keksintö. Kun Davis vielä antoi projektille siunauksensa, alkujaan luvattomasta piraattiversiosta alkanut idea näyttäytyi jo täysin umpijärjettömänä ihmisten miettiessä, menikö Davisin itseironia jo härskiyden puolelle.

Julkaisun jokainen sivu sisältää värillisen stripin muokattua Karvista. Lisäksi alareunassa on alkuperäinen strippi pienempänä, mustavalkoisena versiona. Toimituksellisesti ajatus on hyvä, sillä kyllähän Eskon puuhastelusta herää väistämättä uteliaisuus sen suhteen, mitä kummaa stripissä oikein on alunpitäen tapahtunut. Ja ainahan sitä voi verrata, kumpi onkaan lopulta se parempi versio…

Karvinen miinus Karvinen sopii sarjan ystäville, jotka osaavat nauraa suosikilleen aivan uudesta näkökulmasta, mutta aivan erityisesti läystäke sopii Karvisen vihaajille, jotka osaavat nauraa itselleen.

Karvinen miinus Karvinen (Garfield minus Garfield, 2010)
Tarina ja taide: Jim Davis
Suomennos: Antti Marttinen
Toimitus: Anne Kohtala
Ladonta: Toto Productions / Sini Kautto
Julkaisija: Egmont Kustannus Oy
ISBN: 978-952-233-304-9
Painopaikka: DZS Grafik d.o.o., Slovenia 2010
Ulkoasu: väri, 220 x 140 mm., 128 s., sid.
Ovh: 9,95 €


Kuvat © 2010 PAWS Inc.

Keskustele Karvisesta – ilman Karvista ja Karvisen kanssa – Kvaakissa.