Petteri Tikkasen albumille Eero Sarjakuva-Finlandia

Palkittu albumi
Palkittu albumi

Kirjailija Matti Rönkä nosti kymmenen finalistin joukosta Petteri Tikkasen teoksen Eero vuoden 2010 Sarjakuva-Finlandia-palkinnon arvoiseksi.

Tampere Kuplii ry:n yhteistyössä Luova Tampere -ohjelman kanssa perustama Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinto jaettiin Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalin yhteydessä perjantaina 19.3.2010.

Petteri Tikkanen
Petteri Tikkanen

Sarjakuva-Finlandia-palkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tekemästä ansiokkaasta sarjakuva-albumista. Palkintosumma on 5 000 euron suuruinen.

Nelihenkinen valintalautakunta valitsi 56 ehdokkaan joukosta 10 finalistia, joihin kirjailija Matti Rönkä tutustui. Finalistien joukosta Matti nosti Petteri Tikkasen teoksen Eero vuoden 2010 Sarjakuva-Finlandia-palkinnon arvoiseksi.

Matti Röngän perustelut valinnalleen:

Yksinkertainen, mutta koskettava, tärkeäkin tarina. Sen kuvakerronta on huoliteltua ja tyylikästä, jossa vähäisillä yksityiskohdilla on aina tarkoitus. Draama on eheä – Eeroa koetellaan, ja hän päätyy tilanteeseen, josta ei ole paluuta. Mutta kivut kasvattavat, suurentavat.

Petteri Tikkanen (s. 1975) on Iisalmesta kotoisin oleva sarjakuvataiteilija. Hän on koulutukseltaan taiteen maisteri.

Tikkanen pääsi suomalaisen sarjakuvan historiaan voittamalla Kemin sarjakuvakilpailun kaksi kertaa peräkkäin vuosina 1997 ja 1998. Like on julkaissut Tikkaselta neljä sarjakuva-albumia: Kanerva – lapsellisia kertomuksia, Kanerva ja yks juttu, Kanerva ja kirottu lokki sekä nyt palkittu Eero. Lisäksi Like on julkaissut Tikkasen luonnospäiväkirjan De Mocambique portagem normal.

Tikkasen piirroksia on iso yleisö voinut nauttia vuosien ajan Walter de Campin Sisäpiiri-palstalta City-lehdestä. Hän toimittaa kursailematonta Patto-omakustannelehteä. Tikkanen esiintyy myös ajoittain Black Peider -hahmona.

Lähde: Tampere Kuplii ja Sarjakuva-Finlandia -palkinnon lehdistötiedote.

Eero-albumin arvostelu Kvaakissa

Keskustelua tämän vuoden Sarjakuva Finlandia -palkinnosta