Piirrä lapsille ja voita!

Sarjakuvantekijät ry ja Egmont Kustannus Oy Ab järjestävät suuren sarjakuvakilpailun aiheena 5–10 -vuotiaille lapsille tarkoitetut sarjakuvat. I vaihe päättyy 30.1.2004. Palkintoja yhteensä 17.000 €.

Kilpailun tarkoituksena on tuottaa laadukasta kotimaista sarjakuvaa lapsille sekä testata novellimittaisen kotimaisen sarjakuvan tuotantoa, levitystä ja markkinointia. Tehtävien sarjakuvien kohderyhmäksi on tässä Sarjis-projektin ensimmäisessä kilpailussa valittu alle kouluikäiset lapset. Ensimmäisessä vaiheessa etsitään yleisesti laatusarjakuvia, toisessa erityisesti albumikokonaisuuteen sopivia sarjoja.

Kilpailu on kaikille avoin, ja siihen saavat osallistua kotimaiset sarjakuvantekijät, niin ammattilaiset kuin uudet tulokkaatkin. Toiseen vaiheeseen kutsutaan ensimmäisessä vaiheessa ansioituneet tekijät. Sarjakuvantekijät ry. on varannut palkintoihin Kopiosto-varoistaan vuoden 2004 kilpailuun yhteensä 17.000 euroa, jotka palkintolautakunta voi jakaa haluamallaan tavalla kilpailun kahdessa vaiheessa.

Kilpailun tuomariston muodostaa Sarjakuvantekijät ry:n ja Egmont Kustannus Oy Ab:n nimeämä asiantuntijaraati, jossa on Sarjakuvantekijät ry:n hallituksen nimeäminä 4–5 jäsentä ja Egmont Kustannus Oy Ab:n nimeämänä 2 jäsentä. Suhde voi vaihtua näissä rajoissa vaiheiden I ja II välillä. Raadin puheenjohtajana toimii yhdistyksen puheenjohtaja ja lastensarjakuvan veteraani Harri ”Wallu” Vaalio (mm. Hessu-kissa, Mikrokivikausi, Kyöpelit).

Kilpailu julistetaan Helsingissä Suomen sarjakuvaseura ry:n järjestämillä XVIII Sarjakuvafestivaaleilla 27.–28.9.2003 ja tulokset sekä mahdollinen palkintoalbumi XIX Sarjakuvafestivaaleilla syksyllä 2004.

Lisää tietoa: Sarjakuvantekijät

3 vastausta artikkeliin “Piirrä lapsille ja voita!”

  1. Juu, siis Pulkkinen lupas, että tosta tulee säännöt ja systeemit S-tekijöiden kotisivulle heti julkistuksen jälkeen, mutta ei ainakaan vielä näy mitään?!
    Aikaahan toki on vielä tammikuun loppuun.

  2. Kyllähän siellä on. Kuvaa klikkaamalla saa jostain syystä 404ää, mutta siitä 2004 -tekstilinkistä kyllä löytää kaikki.

    Timo

Kommentit on suljettu.