Timo Aarniala 1945-2010

Suomen Sarjakuvaseuran Puupäähatulla palkittu undergroundiin päin kallellaan ollut taiteilija Timo Aarniala kuoli 12.3.2010

Timo Aarnialasta tuli 1960- ja 70-lukujen taitteessa suomalaisen undergroundsarjakuvan keskeisin piirtäjä.

Salaisuuden varjo ja Kyynelten tie sekä lukuisat muut sarjakuvat olivat tulevien piirtäjäsukupolvien esikuvia. Aarnialan lyhytsarjakuvia on koottu Yllätyskuvat-albumiin kymmenisen vuotta sitten. Tämä albumi lienee Aarnialan sarjakuvista helpoin löytää.

Aarniala tunnettiin myös kirjojen ja levyjen kansikuvituksista, mm. Suomen Talvisota 1939-40 -yhtyeen Underground-rock (1970) ja Pohjalla (1978). Aarnialan vaikutus suomalaiseen populaarikulttuuriin on varsin huomattava, eikä se rajoitu sarjakuvaan.

Puupäähattu Aarnialalle myönnettiin vuonna 2004.
Timo Aarnialan haastattelu Ylen Elävässä arkistossa