Hämähäkkimies-lehti 30-vuotias!

Hämähäkkimies-lehti on ilmestynyt Suomessa yhtäjaksoisesti 30 vuotta Egmontin kustantamana! Saavutusta ei kannata vähätellä, sillä sarjakuvalehdet eivät Suomessa yleensä pitkään elä.

Hämähäkkimies 1/1980 sisälsi tarinan Hämähäkkimies vai klooni? Taiteilija oli Gil Kane ja käsikirjoittaja Archie Goodwin. Tarina oli peräisin yhdysvaltalaisesta The Amazing Spider-Man -lehdestä vuodelta 1975. Ensimmäisessä vuosikerrassa ehti ilmestyä kymmenen lehteä; sen jälkeen on saatu Hämäriä säännöllisesti joka kuukausi.

Hämähäkkimies ilmestyi Suomessa jo toki aikaisemminkin, mustavalkoisessa Ihmesarjassa vuosina 19671970 vuoroin Ihmenelosten kanssa.

Hämähäkkimies tunnettiin Suomessa 60-luvulla nimellä Hämmästyttävä Hämähäkki. (Ihmesarja 1). <br />” class=”imgleft” /></a></td>
</tr>
<tr>
<td>
<div class=Hämähäkkimies tunnettiin Suomessa 60-luvulla nimellä Hämmästyttävä Hämähäkki. (Ihmesarja 1).

Ihmesarjaa kustansi Kuvajulkaisut Oy. Näitä samoja sarjoja, ja ennennäkemättömiäkin tarinoita, on julkaistu Egmontin uudessa pokkarimuotoisessa Ihmesarjassa, yhä mustavalkoisena.

Piakkoin on saatavilla myös koko Hämähäkkimiehen vuosikerta 1980 näköispainoksena kovissa kansissa.

Peter Parker on hämmästyttävä Hämähäkkimies – SPIDER-MAN! Samalla hän on ongelmainen nuori mies, jolta eivät huolet lopu. <br />” class=”imgleft” /></a></td>
</tr>
<tr>
<td>
<div class=Peter Parker on hämmästyttävä Hämähäkkimies – SPIDER-MAN! Samalla hän on ongelmainen nuori mies, jolta eivät huolet lopu.

Tarinat ovat muuttuneet koko ajan hurjemmiksi ja väkivaltaisemmiksi, joten lapsille on tarjolla oma Hämähäkkimies seikkailee -lehti, jossa meno on vähän hillitympää.

Egmont juhlistaa Spider-Man-lehden 30-vuotista taivalta Suomessa tuomalla Tampere Kuplii sarjakuvafestivaaleille uuden polven Hämähäkki-piirtäjän Marcos Martinin. Martinin piirrosjälkeä voi tutkailla uusimmassa Hämähäkkimies Spider-Man -lehdessä 3/2010. (Ks. Egmontin lehdistötiedote, .pdf)

Nimi Spider-Man oli aluksi pienellä Hämäkkimies-otsikon yllä, mutta hiljalleen suomenkielinen nimi sai tehdä tilaa englanninkieliselle. Syynä tähän ovat varmasti olleet erinomaisesti menestyneet Spider-Man -elokuvat, jotka ovat olleet yksi syy lehden suosioon.


Keskustele Hämähäkkimiehestä ja Ihmesarjasta Kvaakissa.

Ks. myös Egmontin blogi, Mustaa valkoisella.