Nicholas Grisefothin seikkailut 4: Kivinen laiva

Nicholas Grisefoth, kaappariksi ajautunut kauppias, suuntasi Itämerelle sarjan edellisessä osassa. Merirosvo antoi tekijöille mahdollisuuden laajentaa sarjan henkilökaartia, ja lukija tunsi Itämeren aalloilla eurosarjakuvan tuulahduksen.

Hansalaivan haltuunsa kaapannut Grisefoth kumppaneineen saapuu Visbyn satamaan. Siellä rikas sillikauppias tarjoaa hänelle kaapparikapteenin valtakirjaa Tanskan kuninkaan nimissä.

Grisefoth epäröi tarttua ehdotukseen, joka sitoisi hänet hallitsijaan. Lisäksi entisistä kauppakumppaneista on ollut vain harmia, kun edellinenkin piti tunkea sillitynnyriin.

Kauppiaan suku maksaa vangista sillinkäryisenäkin runsaskätisesti. Lunnasrahoja Grisefoth tarvitsee ostaakseen noituudesta syytetyn rakkaansa, Annin, vapaaksi.

Historiallinen taustakehys toimii Ruusuvuoren käsissä erinomaisesti. Lukkarinen puolestaan kuvaa Itämerta laivoineen ja rannikkomaisemineen yhtä upeasti kuin edellisessäkin osassa. Merirosvo on silti edelleen sarjan paras osa.

Kivisessä laivassa enneunien ja taikakeinojen varaan lasketut ratkaisut maistuvat temppuilulta. Tarina olisi vaatinut enemmän rehellistä työtä tai sivuja kulkeakseen luontevasti. Tavallaan valinnat kuitenkin sopivat sarjan uudistuneeseen henkeen.

Ruusuvuori ja Lukkarinen yhdistävät suomalaiskansallisuuden ja eurosarjakuvan kosiskelematta toisiinsa. Sarjassa on voimakas omaleimainen tunnelma, ja tekijöiden otteessa on näkemystä.

Nicholas Grisefothin seikkailut 4: Kivinen laiva
Tarina: Juha Ruusuvuori
Taide: Hannu Lukkarinen
Julkaisija: WSOY
ISBN: 978-951-0-35627-2
Painopaikka: WS Bookwell Oy, Porvoo 2009
Ulkoasu: mv, 64 s. sid.
Ovh: 17,28 €


Kuvat @ Juha Ruusuvuori ja Hannu Lukkarinen 2009

Keskustele Nicholas Grisefothin seikkailuista Kvaakissa.

Nicholas Grisefothin seikkailut:

  • Luukauppias (2006)
  • Kauppamiehen kosto (2007)
  • Merirosvo (2008)
  • Kivinen laiva (2009).