Juhlavuoden mediatiedote

”MEDIATIEDOTE: Julkaisuvapaa 23.2.2010 klo 10
Tiedotustilaisuus tiistaina 23.2. Designmuseon luentosalissa

100-VUOTIASTA SUOMALAISTA SARJAKUVAA JUHLITAAN VUONNA 2011

Ensimmäinen suomalainen sarjakuvakirja, Ilmari Vainion Professori Itikaisen tutkimusretki (WSOY), julkaistiin 21.11.1911. Sarjakuvantekijämme ovat tuottaneet vuosikymmenten varrella teoksia, joita ilman maamme koko kuva olisi erilainen. Suomalainen sarjakuva elää satavuotisjuhliensa kynnyksellä taiteellisesti monimuotoisempana kuin koskaan historiansa aikana. Juhlavuonna juhlimme koko kotimaisen sarjakuvan historiaa ja sen kaikkia muotoja sekä panostamme tulevaisuuden tekijöihin.

Juhlavuoden ohjelma koostuu näyttelyistä, julkaisuista, festivaaleista ja muista sarjakuvatempauksista sekä sarjakuvan kulttuuripoliittista asemaa parantavista toimenpiteistä. Suurimpina tapahtumina ovat näyttelyt Designmuseossa, Postimuseossa ja juhlavuoden avaava näyttely Kansalliskirjastossa. Vuosi 2011 on hyvä ajankohta rakentaa perusta suomalaisen sarjakuvan tulevaisuuden turvaamiselle ja sen historiallisen perinnön säilyttämiselle. Päätavoitteina ovat sarjakuvan ja kuvituksen museon tai arkiston perustaminen, sarjakuvan koulutustilanteen parantaminen sekä sarjakuvantekijöiden ja alan toimijoiden apurahojen ja perusrahoituksen turvaaminen.

Juhlavuosi on valtakunnallinen, näkyvyydessään monipuolinen ja monitaiteellinen. Taustaorganisaationa toimii Sarjakuvan tiedotuskeskus ja keskeisimpinä toimijoina ovat Suomen sarjakuvaseura ry ja Sarjakuvantekijät ry. Toteutuksesta vastaa juhlavuoden pääsihteeri ja asiantuntijatyöryhmä. Juhlavuoden ohjelma julkaistaan syksyllä 2010.

Tervetuloa yhteistyökumppaniksi ja osallistumaan kotimaisen sarjakuvan juhlavuoden toimintoihin!

Lisätietoja ja lehdistökuvia:
Laura Lyhykäinen, pääsihteeri
laura.lyhykainen@sarjakuvaseura.fi
puh 044 3539003
www.sarjakuvaseura.fi

Sarjakuvan tiedotuskeskus
Kolmas Linja 17
00530 Helsinki
www.sarjakuvaseura.fi

TIEDOTUSTILAISUUDEN MEDIATIEDOTE JA DIAESITYS PDF MUODOSSA