Tarina ystävistä

Ystävykset Osmo ja Eben viihtyvät toistensa seurassa. Eben pitää spagetista ja Osmo sokerista. Osmo rupeaa kertomaan ystävällensä Ebenille tarinaa matkastansa vuorille, joka osoittautuukin vallan jännittäväksi kertomukseksi, kun Osmo käy kaskukisan Vitsi-Hirven kanssa. Jos Osmon tarina ei tunnu lukijasta vielä riittävän absurdilta, niin viimeistään sitten epäilyttävän Partio B2:n saapuessa ystävysten pihaportille uhittelemaan Ebeniä.

OSMO

Tarina ja piirros: Janne Luokkanen
Tussaus ja värit: Virva Luokkanen
Julkaisija: Seitti Kustannus
värillinen, B5, 28 s.

6 €

Yleensä sarjakuvien tekstissä ei kannata kertoa sitä, mitä kuvassa tapahtuu, mutta tässä se toimii. Kerronta soljuu mukavasti eteenpäin takertelematta ja voisin kuvitella tämän sopivan loistavasti luettavaksi ääneen lapsille.

Sarjakuva on piirretty mukavan selkeällä ja ilmeikkäällä tavalla. Väritys näyttää hyvältä ja tukee mainiosti tarinan vaihtelevia tunnetiloja. Allekirjoittanut on itse tottunut siihen, että painotuotteissa on marginaalit, jolloin ei sormet eivät pääse peittämään kuvitusta tai pahimmassa tapauksessa tekstiä. Näiden puute häiritsi hieman ajatustasolla, mutta ei kuitenkaan lukemista.

Osmon lukee mielellään ja toivon sen jatkuvan, sillä sen verran jännään kohtaan tarina jäi. Sarjakuvan voi käydä lukemassa ilmaiseksi Seitti Kustannuksen kotisivuilta, joilta se on myös mahdollista tilata omakseen.

Keskustele Osmosta Kvaakissa ja käy katsomassa Youtubesta, mitä mieltä käsikirjoittaja on teoksestansa ja miten tussaus ja väritys tapahtuivat.