Nuoret, villit ja vapaat X-naiset

Ryhmä-X on vuonna 2010 nuori, villi ja vapaa! Supersankarisaippua porisee pirteästi Matt Fractionin iskiessä tarinaa. Kuvituksesta vastaa aviopari Terry ja Rachel Dodson.

Vuonna 2010 Pohjoismaista enää Suomessa julkaistaan Ryhmä-X-lehteä. Egmontin sitoutuminen uskolliseen lukijakuntaan ansaitsee siten täyden tunnustuksen. Lehti laihtui sivumäärältään puoleen entisestä, mutta vastineeksi se ilmestyy Spider-Man-lehden tavoin lehtipisteisiin kerran kuussa.

Matt Fraction aloittaa kirjoittajanpestinsä heitellen runsaasti houkuttelevia juonikoukkuja lukijoiden nieltäväksi. Niiden ansiosta lehden loppupuolella on ehtaa Ryhmä-X-tunnelmaa takavuosien malliin, ja lukija jää odottamaan jatkoa.

Lehden alkutarinan kuvittanut Greg Land on lukijoille ennestään tuttu, mutta nyt lehti siirtyy Terry ja Rachel Dodsonin käsiin. Edustavan näytteen avioparin voimakkaasta visuaalisesta otteesta suomalaislukijat saivat Hämähäkkimies ja Musta kissa -julkaisun sivuilla.

Ryhmä-X iskee nykymuodossaan markkinoille hyvässä terässä. Nuoren polven lahjakkaat tekijät tietävät, mitä heillä on käsissään. Supersankariviihde sulautuu juonikuvioiden ja ihmissuhteiden seokseen. Tekijät nyökkäävät näin hyväksyvästi nostalgian suuntaan, mutta tekevät sen nuorekkaalla otteella. Kokonaisuus saavuttaa erinomaisen tasapainon, joka viimeistellään näyttävällä kuvituksella. Lyhyenä annoksena lehden lukee ahnehtien.

Uskollisen lukijakunnan lisäksi tästä voi täydellä syyllä innostua uusi lukijakin. Ryhmä-X on paitsi uunituoretta, myös nuorta ja innostavaa amerikkalaissarjakuvaa!

Ryhmä-X 1/2010 (The Uncanny X-Men 503–504)
Tarina: Matt Fraction ja Ed Brubaker
Taide: Greg Land, Terry Dodson ja Rachel Dodson
Värit: Justin Ponsor
Toimittanut: Jouko Ruokosenmäki
Suomentanut: Antti Koivumäki
Julkaisija: Egmont Kustannus Oy Ab
ISSN: 0781-5476
Painopaikka: Rosendahls Bogtryggeri, Tanska 2009
Ulkoasu: väri, B5, 52 s., nid.
Ovh: 4,90 €


Kuvat © Marvel Entertainment, Inc. 2009

Keskustele Ryhmä-X:stä Kvaakissa.