Hattu Tiina Pystyselle

Tiina Pystynen - © WSOY
Tiina Pystynen – © WSOY

Tiina Pystynen on saanut Suomen sarjakuvaseuran vuosittain myöntämän Puupäähattu-palkinnon.

Pystynen on helsinkiläinen (s. 1955) kirjailija, graafikko ja kuvittaja. Pystysen viimeisin teos Lemmentanssit ilmestyi viime syksynä. Muita teoksia ovat Onnen koukku ja Leskikuningattaren muistelmat. Kaikkia teoksia on luonnehdittu vahvasti omaelämäkerrallisiksi.

Suomen sarjakuvaseura luonnehtii Pystysen tuotantoa “laaja-alaiseksi ja kuvia kumartelemattomaksi”. Hänen tuotantonsa tasapainoilee sarjakuvan ja kuvakertomuksen välissä. Palkintoperusteiden mukaan Pystynen “yhdistää kuvaa ja sanaa huomattavan monipuolisesti”.

Sarjakuvaseura jakanut vuodesta 1972 lähtien Puupäähattu-palkinnon ansioituneelle suomalaiselle sarjakuvantekijälle.

Tiina Pystynen WSOY

Suomen Sarjakuvaseuran Palkintoperustelut