Lament of the Lamb – vampyyrien sukua

Lament of the Lamb on kauhusävytteinen draama Kazunasta ja Chizunasta, veljestä ja siskosta, jotka ovat kasvaneet erossa toisistaan. Heidät on erottanut perheen synkkä salaisuus, mutta nyt se yhdistää heidät toisiinsa verisidettä vahvemmin.

Vaimonsa kuoltua Kazunan isä jätti poikansa kasvattivanhempien huostaan. Hän on siten ollut erossa myös siskostaan. Isän kuoleman jälkeen Kazuna kohtaa siskonsa Chizunan ensi kertaa sitten lapsuuden.

Siskoltaan Kazuna kuulee perheensä salaisuudesta, joka koskee myös häntä itseään. Uudessa tilanteessa hän turvaa Chizunaan äidinkorvikkeena näin karkoittaen tyttöystävän rinnaltaan.

Kauhumangaa on lehtihyllyillä runsaasti, mutta vuosina 1997–2003 julkaistu, seitsemänosainen Lament of the Lamb eroaa näistä toimintapainotteisista sarjoista. Kei Toume (s. 1970) kirjoittaa seesteistä draamaa, jossa keskeisessä osassa on henkilökuvaus.

Sarjassa vampirismi on suvussa periytyvä sairaus. Sitä vastaan taisteleminen kuihduttaa kehon ja riivaa mielen, mutta sille antautuminen puolestaan riuduttaa hengen. Moderni käsittely tekee sarjasta mielenkiintoisen. Lukija myös aavistaa sarjaan kuuluvan mysteerin, mitä ei ensimmäisessä pokkarissa vielä syvemmin käsitellä.

Tarinan perhesuhteet ovat traagisella tavalla vinksahtaneita, mikä saattaa vaivata tulevien pokkarien myötä herkimpien lukijoiden mieltä. Sarja on usein myös niin alavireinen, ettei lukijan tunneskaala edes ulotu niin alas. Helposti masentuvien tuskin kannattaa sarjaan tarttua.

Lament of the Lamb on haastava ja tunnetasolla vaikea, mutta samalla myös eräs viime aikojen mielenkiintoisimpia manga-avauksia lehtihyllyillä.

Lament of the Lamb 1 (羊の歌、ひつじのうた, Hitsuji no Uta, 1997)
Tarina ja taide: Kei Toume
Toimittanut: Jari Pauna
Suomentanut: Kirsi Ohrankämmen
Julkaisija: Pauna Media Group
ISBN: 978-952-466-140-0
Ulkoasu: mv, 127 x 189 mm, 208 s., nid.
Ovh: 7,90 €


Kuvat © 2002 Kei Toume / Gentosha Comics Inc. Japan

Keskustele Lament of the Lamb -mangasta Kvaakissa.