Tibet 1931-2010

Tibet
Tibet

Ranskalainen Gilbert Gascard, joka käytti koko pitkän uransa ajan taiteilijanimeä Tibet, kuoli 2.1.2010 78-vuotiaana. Tibetin tunnetuimpia töitä olivat Chick Bill ja Ric Hochet, joita kumpaakin ilmestyi yli 70 albumia vuosien varrella.

Chick Bill ystävineen
Chick Bill ystävineen

Chick Bill alkoi seikkailla 1950-luvun alussa Tintin-lehdessä, ja hahmot olivat aluksi Disney-tyylisiä puhuvia eläimiä lännen maisemissa. Myöhemmin sarjan hahmot muutettiin ihmisiksi, jollaisina heidät tunnettiin Suomessakin

Riku Oksa
Riku Oksa

Vauhdikasta villiä länttä -albumeissa. Lucky Luken menestyksen innoitus oli selkeästi havaittavissa.

Ric Hochet eli suomeksi Riku Oksa sai alkunsa vain vähän myöhemmin, ja reportterina Riku oli selkeästi saanut vaikutteensa Tintiltä, joskin sarja oli astetta vakavampi. Rikun taival Suomessa oli vähäisempää. Zoom-lehdessä ehti alkaa seikkailu, joka jäi kesken lehden lopetettua. Pari lyhyempää tarinaa nähtiin Superpokkarissa.

Tibet ei kirjoittanut sarjojaan itse, vaan useimmat sarjat kirjoitti André-Paul Duchâteau, monet myös Greg. René Goscinnykin kirjoitti yhden Chick Billin.