Gaiman tukki sarjakuvafestivaalien salin

Neil Gaiman tukki Helsingin XVIII Sarjakuvafestivaalien pitopaikan. Ensimmäiset tosi-fanit saapuivat sunnuntaina paikalle jo pari tuntia ennen h-hetkeä. Turvallisuussyistä järjestäjät joutuivat rajoittamaan sisäänpääsyä sekä Aktia-Saliin, että tilaan jossa Gaiman esiintyi.

Vapaaehtoisvoimin pystytettävät festarit halutaan pitää ilmaisena tapahtumana ja mm. tästä aiheutuu joka vuosi jotain ongelmia. Viime vuonna sekoiltiin ilmastointilaitteiden kanssa. Sunnuntaina festarien pääsali ja parveke täyttyivät jo ennen kuin haastattelu alkoi. Samalla myös järjestäjiltä meni sormi suuhun. Järjestäjien onneksi pettyneet fanit osoittivat ymmärrystä, vaikka tilanne ei naurattanut ketään.
Gaiman varmisti ulkomaisista vieraista viimeisenä saapumisensa. Järjestäjät totesivat, että supertähden vetovoima tuli aliarvioitua. Tilanteeseen yritettiin kyllä varautua ennakolta. Lavaohjelmanumeroita siirreltiin ja signeeraustilaisuus järjestettiin kirjakauppaan lauantaille. Sunnutaina Gaiman jakoi nimmareita Yrjönkadulle pystytetyssä teltassa, jonne jonoa riitti muutamaksi tunniksi.

Festarien ydinporukka oli sunnuntai-iltana yhtä mieltä siitä, että viime vuoden kävijämäärä suurin piirtein tuplaantui. Vuonna 2002 virallinen kävijämäärä oli 4000 henkeä. Tämän vuoden virallista arviota ei ole vielä annettu. Mukaan lasketaan kaikkien festaritapahtumien kävijät sekä näyttelyistä, että varsinaiselta festarialueelta.

Maailman Sarjakuvat ry:n ja Sarjakuvantekijät ry:n karikatyyriautomaatti keräsi 395 euroa, jotka käytetään Intia-projektin rahoittamiseen.