Hannu Esko 1983-2009

Sarjakuvantekijä, taidemaalari ja kuvittaja Hannu Esko poistui yllättäen keskuudestamme 21. joulukuuta 2009.

Esko oli tuottelias ja monipuolinen sarjakuvantekijä. Hänet muistetaan erityisesti vuonna 2005 julkaistusta Päiväkirja – Hannu Eskon kesä 2004-albumista, joka kuvasi 340-sivun voimalla rehellisesti ja kaunistelematta yhtä ratkaisujen kesää tekijän elämässä. Hannu Esko kuului myös Sarjakuvakollektiivi Happy Horse Comicsin perustajiin. Sarjakuvien lisäksi hän kunnostautui mm. taidemaalarina, karikatyristina ja kuvittajana.

Vasta uransa ja elämänsä alkutaipaleella ollut Hannu Esko oli tunnettu ja pidetty persoona, jota kaipaamaan jäivät omaiset sekä suuri joukko ystäviä ja kollegoita.

Jukka Tilus

Ompelija arvioitu Kvaakissa
Päiväkirja – Hannu Eskon kesä 2004 arvioitu Kvaakissa