Murhapapan ja Maman menossa sattuu ja tapahtuu

Arjen antisankareita, onko heitä? Murhaaminen oikeassa elämässä on aina väärin. Tämähän on tosi, Murhapapan ja Maman elämässä murhaaminen taasen on sekä elämäntapa että ammatti. Normipäivä, tai oikeastaan parempi kuin normipäivä.

Murhapapa ja Mama – Rakkaus tulee sydämestä
Tekijä: Antti ”Arock” Kallio
Julkaisu: Seitti
Painopaikka: Domus Print Oy, Tampere
Väri, niitattu, 32 sivua, 149 X 212 mm, vaaka
Hinta viisi euroa + pk
ISSN-L 1798-3983
© Antti Kallio

Tähän mennessä Papa ja Mama ovat seikkailleet Myrkky-, Inferno– ja Slammer– lehdissä, Nyt, ensimmäistä kertaa tarinoita on koottu albumikansien väliin.

Murhapapan ja Maman tekijä on kolmevitonen Antti Kallio, joka on tehnyt sarjakuvia jo jonkin aikaa, ja nyt on siis julkaistu ensimmäinen albumi. Tai ei kai näin ohkaista liparetta kehtaisi albumiksi nimittää, mutta se on sitä pienkustantajan budjettia. Koulutusta alalle Antilla ei ole, eikä hänen mukaansa tästä työksi ole, mutta harrastuksella on siis päästy tähän, josta Antti on onnellinen ja ihmeissään.

Murhapapan ja Maman vaikutteina ovat tietysti Barbapapa-kuvakirjasarjan lempeät hahmot, mutta vain nimen myötä. Ulkonäkönsä puolesta Papa ja Mama ovat tässäkin muodottomia möykkyjä, mutta eivät yhtä herttaisia ja värikkäitä kuin Barbat. Pikemminkin tarkoituksella vastenmielisiksi tehtyjä.

Lisäksi Murhapapa ja Mama ovat tappajia, ja siinä mielessä vaikutteena lienee Natural Born Killers -elokuva, joka on varioitu huumoristripeiksi. Murhapapa ja Mama ovat ammattiinsa vakavasti suhtautuvia ammattilaisia, ja toisiaan syvästi rakastavia. Eli kymppiaiheethan tässä ovat käsittelyssä: Rakkaus ja kuolema. Huumorin varjolla se on tietysti makaaberia.

Huumori on siis Myrkkyyn sopivaa, ja koska painavan musiikin lehdet ovat myös tästä kiinnostuneet, niin kai sitten metallimiehetkin pitävät tappamishuumorista, tosin foorumikeskusteluissa toisinajattelijoitakin toki on.

Monin paikoin Murhis on oikein hauska, mutta eihän tällainen huumori kaikille sovi.
Suositellaan mustan ja huonon maun huumorin ystäville.

Tilaukset seitti.lehdet ÄT gmail.com

Keskustele Murhapapasta ja muista Seitin julkaisuista Kvaakin foorumilla