Herrasmiehet oikeudessa

Käsikirjoittaja Larry Cohen ja tuottaja Martin Poll ovat haastaneet Fox-yhtiön oikeuteen elokuvasta The League of Extraordinary Gentlemen.

Cohen ja Poll väittävät studion varasteneen elokuvan aiheen ja tarinan heidän vanhasta käsikirjoituksestaan, jota he yrittivät myydä Hollywoodissa kymmenisen vuotta sitten. Moorea ja O’Neilliä ei nostetussa syytteessä mainita nimeltä. Miehet pyytävät tekijäinoikeusrikkomuksen korvauksena 100 miljoonaa dollaria. Fox pitää syytteitä naurettavina, koska elokuva perustuu samannimiseen sarjakuvaan.

Cohenin ja Pollin mukaan yhteyksiä on kuitenkin nyt tehdyn herrasmies-leffan ja valmistumatta jääneen Cast of Characters -elokuvan välillä niin paljon ettei sattumasta voi olla kyse. Edelleen heidän mukaansa Mooren ja O’Neillin sarjakuvaa käytettiin vain savuverhona, jonka suojissa tarina voitiin plagioida, perusteluina mainittiin Tom Sawyerin ja Dorian Grayn lisääminen väenväkisin elokuvaversioon.

Lähde ja lisää: Forbes