George Tuska kuoli

George Tuskan ura ei ollut pelkkää Rautamiestä. Hänen sarjakuvauransa kesti yli 60 vuotta. Tuska syntyi venäläissyntyisille vanhemmille Hartfordissa, Connecticutissa 26.4.1916 ja kuoli 15.10.2009 Manchesterissa, New Jerseyssä

Uransa Tuska aloitti vuonna 1939 lentäjäsankari Scorchy Smithin seikkailuilla amerikkalaisissa sanomalehdissä, avustajana. Kunnianhimon kasvaessa Tuska liittyi kuuluisaan Eisner-Iger-ryhmään, ja tänä aikana Fawcett-yhtiön Kapteeni Marvel ja Qualityn Uncle Sam saivat osansa Tuskasta. 1950-luvulla Tuska piirsi sarjakuvia Lev Gleasonin Crime Does Not Pay -lehteen.

Sarjakuvalehtien suosion notkahdettua vuosikymmenen puolivälissä Tuska palasi juurilleen Scorchy Smithin pariin, saaden nyt enemmän vastuusta koko sarjasta, jota hän nyt sekä kirjoitti että piirsi. Seuraava vuosikymmen jätti hyvästit koko Scorchy Smithille, ja Tuskan kynästä sai seuraavaksi vauhtia Buck Rogers.

Mutta 1960-luvulla sarjakuvalehdet olivat taas nousseet suosioon, ja Marvelin laajentuessa vuosikymmenen lopulla Stan Lee palkkasi George Tuskan Rautamiehen piirtäjäksi. Pestiä kesti kymmenen vuotta, joskin taukoja oli mukana. Suomalaiset lukijat saivatkin näytettä Tuskan ensimmäisistä Rautamiehistä Ihmesarja 13:n sivuilla viime vuonna. Rautamies ei ollut suinkaan ainoa Marvel-sankari George Tuskalle. Satunnaisempia sankareita olivat Aaveajaja, Luke Cage, Namor ja Ryhmä-X.

1970-luvun lopulla Tuska palasi jälleen sanomalehtisarjakuvan pariin, mutta supersankareita hän ei jättänyt. Teräsmiehen sanomalehtistripin parissa Tuska teki 15-vuotisen rupeaman, jonka päätyttyä hän teki vielä satunnaisia sarjakuvatöitä yli vuosituhannen vaihteen.