Bullsin myyntijohtaja Lennart Malmfält 1915—2009

Bulls Presstjänstin myyntijohtajana 1941—81 toiminut Lennart Malmfält kuoli 27.9.2009. Malmfältin vastuulla oli Bullsin edustamien sarjakuvien myyminen muiden muassa Suomen sanoma- ja aikakauslehdistölle.

Malmfält tuli Bullsin palvelukseen 1941 ja eteni yhtiön varatoimitusjohtajaksi ja kansainvälisen myynnin myyntijohtajaksi. Hän aloitti Suomen myyntiorganisaation rakentamisen 1940-luvulla ja varusti Suomen lehdistön Bullsin sarjakuvilla. Yli kolmen vuosikymmenen ajan hän matkusti Suomessa useita kertoja vuodessa, kiertäen lehdestä toiseen sarjoja kauppaamassa. Sarjakuvien valinta ja osto tapahtui vielä 1940—50 -luvulla lehtien ja lehtitalojen johtotasolla, sillä sarjakuvia pidettiin lehden levikin kannalta tärkeinä. Malmfältin tehokkuuden ansiosta Bulls sai tiukan jalansijan suomalaisessa lehdistössä. Hän jäi eläkkeelle toimestaan vuonna 1981, mutta oli vakituinen yhtiön hallituksen jäsen vielä vuoteen 1994 saakka.

Lue Malmfältin haastattelu Sarjainfosta #62, Petri Kemppinen:
Mies joka möi sarjakuvan Suomeen

http://www.bullspress.fi/