R. Crumb sarjakuvittaa Raamattua

Amerikkalainen underground-sarjakuvan ikoni, Robert Crumb on saanut valmiiksi neljän vuoden urakkansa. Kyseessä on tarkka sarjakuvatulkinta Vanhan Testamentin ensimmäisestä osasta, Ensimmäisestä Mooseksen kirjasta. Kaikki 50 lukua ovat mukana. 224-sivuinen albumi alkaa siis maailman luomisesta ja jatkaa uskollisesti siitä eteenpäin.

Crumb ilmoitti julkistamistilaisuudessa, ettei Raamattua tarvinnut sen kummemmin satirisoida, onhan se tarpeeksi hupaisa muutenkin. Motiivina teoksen laatimiseen

Crumb kokee pitkäaikaisen kiinnostuksensa muinaisiin kulttuureihin ja niistä kertoviin tarinoihin. Crumbille Raamattu on ihmisten kirjoittama, ei Jumalan sanaa. Katolisessa perheessä kasvanut Crumb on nuoruutensa jälkeen pitänyt itseään agnostikkona. Albumin Jumalan ulkonäkö on peräisin Crumbin näkemästä unesta.

Crumbin kotisivuilla kerrotaan, että albumia ollaan kääntämässä useille kielille, mm. suomeksi.

Keskustele Robert Crumbista Kvaakissa.
www.rcrumb.com