Iinekselle oma lehti

Nelosen Talousuutiset pudotti hurjan uutispommin. Iines Ankka saa Suomessa oman nimikkolehden. Ensimmäinen, vajaat neljä euroa maksava, Iines ilmestyy kiskalle keskiviikkona.

Lehden toimittaja Kati Valli heilutteli todellakin illan Talousuutisissa kädessään Iines-dummya. Iines Ankan emännöimässä sarjakuvalehdessä esiintyvät pääjehun lisäksi muiden muassa Leenu, Liinu ja Tiinu sekä Mummo Ankka, Heluna ja Milla Magia. Miehisemmistä ankoista on mukaan kelpuutettu ainakin Aku, Roope ja pojat. Ensimmäinen Iines on nimeltään ”Poppia ja päiväunia”.

”Kun vertailtiin nais- ja miespuolisten hahmojen esiintymistä Aku Ankassa, saatiin melko murheellinen tulos. Ankkalinnan puhuvista hahmoista alle viidennes on naisia. Ilmiselvä tarve Ankkalinnan omalle naistenlehdelle on siis olemassa”, kertoo Valli.
Kannattaa myös huomata, että tällä tuotteella Sanoma Magazines sementoi räpylänsijansa aiemmin lähes neitseellisellä tyttöjen sarjakuvalehtimarkkinoilla. Hyvin myyvä Sanoma Magazinesin W.i.t.c.t.h sai vasta viime viikolla omat nettisivut. Näillä apajilla ei kehnommalla tuotteella ole enää nokan koputtamista.

Lisätiedot:Aku Ankka
Keskustelua Iineksestä Kvaakissa