Mustanaamio keksi penisilliinin

Anna Jansson (s. 1958) on ruotsalainen dekkarikirjailija, joka yhä työskentelee myös sairaanhoitajana. Örebrossa asuvan Janssonin romaaneja on käännetty kahdeksalle kielelle, myös suomeksi. Viimeisin Hylynryöstäjä (Inte ens det förflutna) on kahdeksas suomennettu Maria Wern -dekkari.

Suomennosten joukkoon voidaan nyt lisätä myös Mustanaamio 14/2009. Siinä olevassa Janssonin kirjoittamassa tarinassa Sattuman paljastamaa kerrotaan, kuinka Mustanaamio keksii penisilliinin.

Tämänkin historiallisen seikkailun kehystarinana on lukuhetki pääkalloluolassa, Mustanaamion päiväkirjojen äärellä. Alexander Flemingiä ei tosin aivan kokonaan jätetä vaille kunniaa, onpa hänestä lehdessä mukana jopa pieni historiikki.

Ko. numero on myynnissä lehtipisteissä 12. heinäkuuta saakka. Lehdessä seikkailee myös Johnny Hazard.


Keskustele Mustanaamiosta Kvaakissa.

Ks. myös Författarinnan Anna Jansson skriver Fantomen (Fantomen.com) ja Gummeruksen kirjailijaesittely.