MUUTOKSIA KVAAKISSA

Myös Kvaak.fi -sarjakuvaportaalin ulkoinen ilme uudistuu myöhemminKvaakin perustaja, Juha Kouvalainen, luopuu Kvaakin teknisestä ylläpitämisestä. Nykyinen ylläpito jatkaa sivuston toimintaa ja kehittämistä kuten tähänkin asti.

Kvaakin tiedostot siirretään Kouvalaisen omistamasta Nettihotelli.fi:stä (www.nettihotelli.fi) Säätöyhtiö B2 ry:n (www.b2.fi) ylläpitämälle palvelimelle, jolla myös Animeunioni ja useat muut suomalaiset manga/Japani-harrastajien sivut sijaitsevat. Kvaak.fi-osoiteesta (ja sen rinnakkaisdomaineista) huolehtiminen siirtyy Suomen Sarjakuvaseura ry:n (www.sarjakuvaseura.fi) huoleksi.

Yhteystiedot

Kvaak.fi:n siirrosta uudelle palvelimelle huolehtii Tero Mäntylä. Lisää vapaaehtoisia kuitenkin kaivataan auttamaan sivuston ylläpito- ja kehitystyössä.

Foorumista ja toimituksesta vastaavat kaikki samat henkilöt kuin tähänkin asti; tarkka lista löytyy Ylläpito ja toimitus-linkin takaa.

Allekirjoittanut (Juho Salo) on lupautunut huolehtimaan tiedonvälityksestä yhteisön ja Sarjakuvaseuran hallituksen välillä. Hoidan myös yleisen tiedonvälityksen parannusehdotuksista, kyselyistä ja muusta vastaavasta, missä ulkomaailma/yhteisö tarvitsee kontaktia mutta ei tiedä kenen puoleen kääntyä.

Meihin kaikkiin saa yhteyden yksityisviestillä ja profiileissa ilmoitetuilla menetelmillä.

Muutoksia aiempaan

Suurempia muutoksia yksittäiselle kävijälle ei pitäisi heti näkyä. Osa kontaktitiedoista vaihtuu ja Copyright-tiedoissa voi lähikuukausina havaita muutoksia. Kun tilanne on vähän tasoittunut, yritämme kehittää Kvaakkia 2010-luvulle! Ensimmäisenä muutoksena pitäisi alustavasti olla foorumin päivittäminen uuteen versioon. Haasteena on Kvaakin galleria ja uutisarkisto; sen toteutuksesta johtuen yksinkertaisin päivitysmalli johtaisi niiden katoamiseen. Yritämme tutkia tapaa jolla foorumin saisi päivitettyä ilman tiedonmenetyksiä. Jos yhteisössä on ihmisiä, joilla teknistä tietotaitoa Linux-palvelimen ylläpidosta, Apache 2:sta, MySQL 5:stä ja/tai PHP:stä, niin ottakaa yhteyttä Tero Mäntylään (tai muihin ylläpitäjiin) Kvaakin pikaviestimen kautta.

Aikataulu

Pitkin kesää osa sivuista joilta on linkkejä Nettihotelliin (mm. Mediatiedot) saattavat näkyä hieman oudosti. Siirto uudelle palvelimelle tapahtuu kesän loppupuolella ja foorumipäivitystä suunnitellaan tarkemmin sivuston alettua toimia vakaasti uudella palvelimella.

Päivitys 24.6: Toimenpiteestä kokemusta omaava Tero Mäntylä lupautui hoitamaan palvelinsiirron.