Kemi tulee taas! 22.-24.5.

XXVIII !!
XXVIII !!

Sarjakuvapäivät pyritään parin vuoden tauon jälkeen jälleen kokoamaan yhden katon alle Kemin Kulttuurikeskukselle. Teemoissa näkyvät vahvasti manga, jonka osa festivaalissa korostuu entisestään manga-lauantain laajentuessa kaksipäiväiseksi Kitacon-tapahtumaksi. Tavoitteenamme on tarjota ohjelmaa, joka ainakin osittain kiinnostaisi kumpaakin kävijäkuntaa.

Kemi 2009
Kemi 2009

KEMIN 28. KANSAINVÄLISET
SARJAKUVAPÄIVÄT
22.-24.5.2009

Mangan ohella teemoissamme on vahvasti esillä myös pienlehdet, joiden asemaan sarjakuvan kartalla paneudutaan eri näkökulmista. Pienlehdet ovat myös esillä näyttelyssä, jonka tiimoilta Kemin sarjakuvakeskus järjesti kilpailun.

Perinteiseen tapaan tapahtumassa tarjoillaan laaja kattaus näyttelyjä, sarjakuvabasaari, luentoja ja haastatteluja ajankohtaisista sarjakuva-aiheista, perinteinen sprinttistripin SM-kilpailu, Kemin 28. Pohjoismaisen sarjakuvakilpailun palkintojen jaot, Lasten sarjakuvakilpailun palkintojen jaot, Pienlehtikilpailun palkinnon jako sekä vierailevia taiteilijoita koti- ja ulkomailta, mm. Timo Mäkelä, Karstein Volle, Chie Kutsuwada, Pertti Jarla, Jope, Johanna Koljonen.

Kitacon 2009 23.-24.5.2009

Kitacon on Suomen pohjoisin con ja se on suunniteltu Kemin sarjakuvapäivien mangatapahtuman tilalle, jota on järjestetty vuodesta 2006 lähtien.

Kemissä myös Kitacon
Kemissä myös Kitacon

Selvästi on ollut havaittavissa paineita saada myös pohjoiseen aito kaksipäiväinen con eli Kitacon.

Kitaconiin toivotaan kävijöiksi kaikenikäisiä harrastajia ja päivien ohjelmassa onkinhuomioitu myös kaikkein pienimmät kävijät, eli heille on tarjolla mm. työpajoja, elokuvia, piirustuskilpailu ja Poke-korttien vaihtopiste. Tokihan näihin tapahtumiin voivat osallistua vanhemmatkin harrastajat. Kemin cosplay-kilpailuille on ollut myös tyypillistä pienempien osallistujien runsas määrä.

Kemin ensimmäisen Kitaconin järjestelyistä vastaa Lasten kulttuurikeskus Sarjis ja Kemin sarjakuvakeskus ry. apunaan Kemin seudun anime ja mangayhdistys Aninga ry. sekä yksittäiset tapahtumajärjestäjät. Cosplay-kilpailun osalta järjestelyistä vastaa pääsääntöisesti Cosplay Finland Tour.

Lataa käsiohjelma PDF-tiedostona: kemi28_ohjelma.pdf