Lindhin murhasta epäilty toimi sarjakuvahahmon mallina

Ruotsalainen sarjakuvantekijä Simon Gärdenfors käytti entistä naapuriaan mallina tehdessään sarjaa mytomaaneista. Ex-naapuri on nyt pidätetty epäitynä ulkoministeri Anna Lindhin murhasta.

Mytomania tarkoittaa sairaalloista halua valehdella sekä etsiä mystiikkaa arkipäiväisistä asioista. Gärdenforsin suunnitelmissa on tehdä albumi mytomaaneista.
”Tapasimme miehen kanssa päivittäin noin puolen vuoden ajan vuonna 1999. Olimme naapureita ja juhlimme usein yhdessä”, Gärdenfors muistelee.
”Mies väitti opiskelevansa kansantaloustiedettä, mutta ei koskaan käynyt luennoilla. Hän kertoi mielellään dramaattisesta elämästään, tuntemistaan julkkiksista, jalkapallohuligaaneista, rikkaista ja rikollisista. Hän ei koskaan käyttäytynyt väkivaltaisesti. Epäilin, että suurin osa hänen kertomastaan oli valetta, mutta hän oli kiehtova persoona ja hyvä kertoja.”

Muutama viikko sitten ilmestyneessä Galago-sarjakuvalehdessä on Gärdenforsin sarja Ruffel & båg, jossa kyseinen mies esiintyy.
”Tämä on mytomaani-projektini ensimmäinen sarja. Miehen kohtalo ei vaikuta sarjan jatkamiseen. En tunnistanut miestä lehtikuvista, ennen kuin eräs toinen sarjakuvantekijä huomautti minulle, että murhasta epäillyn kuvaus muistutti kovasti sarjani hahmoa. Silloin vasta tajusin, että kyse oli juuri hänestä”, toteaa Gärdenfors.

Lähde: Aftonbladet 18.09.03

2 vastausta artikkeliin “Lindhin murhasta epäilty toimi sarjakuvahahmon mallina”

  1. Ah: kiehtovinta, mitä olen lukenut pitkään aikaan! Lindhin kohtalossa ei tietenkään ole mitään nauramista, mutta jälleen kerran näyttäisi todentuvan se, että todellisuudesta ne uskomattomimmat jutut ja musta huumori sikiävät. Ei kukaan tällaisia stooreja pysty keksimään!

    Gärdenforsin töitä tullaan myymään varmaan muutama kappale. En osaa sanoa, onko kyse huonosta vai hyvästä tuurista töiden julkisaannin suhteen.

Kommentit on suljettu.