Mustanaamiosta televisiosarja


”Joka näkee Mustanaamion kasvot,
häntä kohtaa hirveä kuolema.”
(Vanha viidakon sanonta)

Sci Fi Channel on tilannut Lee Falkin luomaan Mustanaamio-sarjakuvaan pohjautuvan uuden neljän tunnin minisarjan. Televisiosarja voi saada jatkoa, mikäli suosiota riittää.

Suomalaisille tuttu sarjakuva on saamassa uustulkinnan, joka eroaa melkoisesti tutusta hahmosta. Mahtaakohan Lee Falk pyöriä haudassaan?

* * *

Mustanaamiota (The Phantom) ollaan niin ulkoasullisesti kuin sisällöllisestikin viemässä kovaotteisten supersankarien suuntaan Rautamiehen ja Batmanin tyyliin. Myös pukeutumista ollaan muuttamassa radikaalisti futuristisemmaksi. Pääosassa on Ryan Carnes.

Naispuolista päävastustajaa esittää Isabella Rosselini. Guran ei enää myöskään ole mikään lyhyenläntä mies vaan paljon hehkeämpi ilmestys Sandrine Holtin muodossa. Sarjan tuottaa kanadalainen Muse Entertainment. Montrealin lisäksi sarjaa kuvataan Costa Ricassa ja New Yorkissa.

Mustanaamiosta tehtiin kokoillan elokuva vuonna 1996, jossa Kävelevää Aavetta näytteli Billy Zane. 1940-luvulla tehtiin myös useita mustavalkoisia sarjafilmejä, joissa Tom Tyler sai käyttää naamiota ja löysähköjä trikoita. Mustanaamio on ollut suosittu sarjakuvasankari erityisesti Pohjoismaissa ja Australiassa.

Muita Sci Fillä aloittavia televisiosarjoja ovat kirjoihin perustuvat Liisa Ihmemaassa (Lewis Carroll) ja Jokimaailma (Philip Jose Farmer).

Sci Fin suosituimpia sarjoja ovat olleet Battlestar Galactica, Eureka ja Stargate. Sci Fi Channel on muuttamassa nimensä muotoon Syfy.

Lähteet: THR.com ja SCI FI Wire.

Keskustele Kvaakissa Mustanaamiosta.

Ks. Mustanaamio Wikipediassa.