Iris Schwanckille vuoden 2008 sarjakuvateko

Sarjakuvantekijät ry:n kunniapalkinto vuoden 2008 sarjakuvateosta on myönnetty Tampere kuplii -sarjakuvatapahtumassa 29.3.2009 Iris Schwanckille suomalaisen sarjakuvan vientirynnäköstä Ranskaan ja Venäjälle. Palkinto on muodoltaan jättiläiskokoinen sivellin.

* * *

Iris Schwanck ja hänen johtamansa Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus FILI käynnistivät keväällä 2008 suomalaisen sarjakuvan vientiprojektin, jonka ensimmäiset operaatiot olivat ryhmänäyttely ja taiteilijavierailut Aix-en-Provencen ja Amiensin sarjakuvafestivaaleilla Ranskassa sekä Venäjällä osana Moskovan NonFiction -kirjamessujen Suomi-teemavuotta.

Romaanisen filologian tohtori Iris Schwanck on osoittanut kiinnostusta ja rakkautta sarjakuvaan jo aikaisemmissa toimissaan esimerkiksi Suomen Ranskan instituutin johtajana.

Vuoden 2007 sarjakuvatekopalkinnon sai Antti Grönlund, joka käynnisti Tampere kuplii -sarjakuvafestivaalit.

Sarjakuvantekijät ry. on suomalaisten sarjakuvantekijöiden etujärjestö. Yhdistys on perustettu vuonna 1995.

Keskustele Kvaakissa vuoden 2008 sarjakuvateosta.