Figuja museossa

Pohjois-Pohjanmaan museon tuottamassa, poikien toimintaleluja esittelevässä näyttelyssä on esillä satoja toimintafiguureja Tarzanista He-Maniin ja Prätkähiiristä Turtleseihin. 30.8. – 2.11.2003 avoinna oleva näyttely on katsaus suomalaisten lasten suosikkeihin -80 luvulta näihin päiviin.

Arjen kulttuurihistoriaa tehdään joka päivä. Varsinaisissa museon kokoelmissa toimintaleluja on jonkin verran. Osa näyttelyn leluista on tullut lahjoituksina ja osa on museon uushankintoja, esimerkiksi uusi Hulk-hahmo ”Smash and crush”. Näyttelyyn on lisäksi kerätty leluja yksityiskokoelmista, muun muassa erittäin kattavat kokoelmat 1980-luvun suosikkeja Masters of the Universe ja Transformers.

Oulussa on esillä seuraavia sarjoja, jotka ovat kotiutuneet maamme lelumarkkinoille: Action Man, Batman, Battle Beast, Dino Riders, G. I. Joe / Action Force, Hercules, Hulk, Hämähäkkimies, Katuhait, Magician, Masters of the Universe, Max Steel, Mighty Max, Mustanaamio, Power Rangers, Princess of Power, Prätkähiiret, Star Wars, Tarzan, Teräsmies , Toxic Crusaders, Transformers , Turtles ja Zorro

Lähde: Pohjois-Pohjanmaan museon tiedote