Watchmen-elokuva uuteen nousuun

Tämä teksti oli Kvaakin aprillipila 2009.
Kiitokset sisällöntuottajille ideointiin osallistumisesta ja lukijoille juksausperinteen vaalimisesta!

Watchmen menestyi elokuvateattereissa varsin muhevasti, mutta alitti silti Warner Bros -studion sille asettamat tuotto-odotukset. Ohjaaja Zack Snyder uskoo elokuvansa kokonaistuottojen muodostuvan pääosin tulevien DVD- ja Blu-ray-julkaisujen myynnistä.

Kuten Taru sormusten herrasta -elokuvat, myös Watchmen julkaistaan teatteriversiota merkittävästi pidempänä myyntiversiona. Kova panostus kotiteatteriversioon selittyy suunnitelmilla jatko-osasta. Ensimmäisenä tästä saatiin vihiä viime vuonna Yöpöllöä näytelleen Patrick Wilsonin kertoessa sopimuksensa jatko-osan mahdollistavasta optiosta.

Laiton esiversio vuotanut internetiin

Vankalle pohjalle tämän lausunnon käynnistäneet huhut vei toissapäivänä tuotantoyhtiöltä internetiin vuotanut esiversio kahden levyn DVD-julkaisusta, joka levisi nopeasti laittomien torrent-sivustojen kautta. Elokuvan ladanneet kertovat kotiteatteriversion saaneen nimekseen Watchmen: Episode One. Selitys alaotsikolle löytyy niin elokuvan kommenttiraidalta kuin myös toisen levyn ekstramateriaaleista.

Elokuvan alaotsikko viittaa Watchmenin laajenevan Quentin Tarantinon Grindhousen tapaan kahden elokuvan kokonaisuudeksi. Elokuvan fanit voivat kuitenkin laittaa vielä jäitä hattuunsa, koska jatkon osalta kyseessä ei ole edes esituotantovaiheeseen ehtinyt projekti.

Esiversion vuotaminen pakotti kuitenkin tuotantoyhtiön antamaan asiasta lausunnon tänään Suomen aikaa aamuyöllä. Tilaisuuden suurin uutinen oli, ettei Snyder tule muiden töidensä vuoksi osallistumaan jatko-osan tekoon.

Ohjaajaa projektille ei ole vielä kiinnitetty, mutta fanit ovat jo tässä vaiheessa huolissaan ehdokkaista. Kandidaateilla on ennestään kokemusta pääosin vain musiikkivideoista ja varteenotettavin ehdokkaista on pelielokuvistaan tunnettu Uwe Boll.

Juonikuvaus paljastunut

Laittomasti leviävän DVD-julkaisun ladanneet ovat kertoneet lisämateriaalien paljastavan lyhyen juonikuvauksen jatko-osan tapahtumista. Heidän mukaansa Episode Two sijoittuu kaksi vuotta ensimmäisen elokuvan tapahtumien jälkeen asetelmista, joissa kylmä sota on päättynyt ja kansainväliset joukot kokoavat yhdessä voimansa Tohtori Manhattania vastaan.

”Armeija pakkorekrytoi joukkoihinsa Yöpöllön ja Silkkiaaveen, jolloin rakastavaiset joutuvat tekemään vaikean valinnan kääntyäkö entistä ystäväänsä vastaan vai täyttääkö velvollisuutensa isänmaataan kohtaan.”

”Sotanäyttämön kuumuudessa roihuavat rakkaus ja mustasukkaisuus, kun Silkkiaavetta repivät tunteet niin Yöpöllöä kuin Tohtori Manhattaniakin kohtaan. Voivatko jumalille kuuluvat voimat lopulta koitua koko ihmiskunnan tuhoksi mustasukkaisen Tohtori Manhattanin käsissä?”

Tuotantohenkilökunnan edustaja totesi suunnitelmista seuraavaa: ”Olemme todella innoissamme projektista. Episode Two laajentaa sarjakuvan maailmaa kunnioittaen silti syvästi alkuperäisteoksen henkeä. Tällä kertaa sarjakuvan fanienkaan ei tarvitse pettyä, sillä tiedossa on henkeäsalpaavaa toimintaa ja sarjakuvista puuttuvia aikuisia teemoja, kuten romantiikkaa.”

Alkuperäisen menestyssarjakuvan tekijöiden, Alan Mooren ja Dave Gibbonsin, kerrotaan suhtautuvan jatko-osaan ristiriitaisin tuntein.


Keskustele Watchmen: Episode Two -paljastuksista Kvaakissa.