Poika Vesanto -näyttely Tampereella

Poika Vesanto (1908-1950) oli tamperelainen kuvittaja, pilapiirtäjä ja sarjakuvantekijä. Uransa hän loi Helsingissä Otavan kuvittajana vuodesta 1932 alkaen, sittemmin vapaana taiteilijana. Hänen töitään on julkaistu runsaasti 1930-luvun aikakauslehdissä kuten Suomen Kuvalehdissä, Seurassa ja Elokuva-Aitassa. Vesantoa pidetään aikakautensa yhtenä parhaana suomalaisena sarjakuvataiteilijana.

Tampereella Mediamuseo Rupriikin TR1-salin parvella aukeaa 21.2.2009 Poika Vesannon tuotantoa esittelevä näyttely. Rupriikin näyttelyssä esiteltävä Poika Vesanto on tyypillinen menneiden vuosikymmenten kuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä: tuottelias, osaava – ja lähes täysin tuntematon.

Kirjojen kansia Vesanto on tehnyt Otavalle ja muille kustantajille yli 200 kpl. Erityisen paljon hän teki kansia hyvin suosittuun Poikien seikkailukirjastoon.

Näyttelyssä on esillä Vesannon töitä sarjakuvista kirjankansiin ja postikortteihin.

Trafiikki-lehdessä on juttua Poika Vesannosta (Käyttökuvan mestari, PDF, sivu 19).


Poika Vesanto piirsi Suomen Kuvalehteen
sarjakuvaa Kapteeni ja Ville. Kuvassa Ville.


Keskustele Kvaakissa Poika Vesannosta.