Smurffi-kiertue tuli Suomeen

Smurffien (vanh. Strumffien) 50-vuotisjuhliin liittyen ilmaantui torstain 28.8. ja perjantain 29.8. välisenä yönä Helsingin kaduille tuhansia pieniä valkoisia smurffeja, ja perjantaiaamusta alkaen koko kaupungin keskusta oli täysin smurffitettu.

Smurffeja jaetaan ja on jo jaettu tuhansia ympäri keskustaa, muun muassa rautatieaseman edustalle, Aleksanterinkadulle, Kolmen sepän patsaalle ja Pasilan asemalle ainakin. Helsinkiin tänään saapunut smurffikiertue tuli Suomeen Ruotsista ja Norjasta. Takana ovat jo Ranska, Italia, Alankomaat ja Belgia.

Smurffien löytäjät voivat ottaa yhden smurffin omakseen ja lukea smurffiin kiinnitetyn kirjeen, josta löytyy ohjeet smurffi-haasteeseen.

Smurffeja kaduilla
Smurffeja kaduilla

Kilpailun ja haasteen tarkoituksena on antaa löytäjälle vapaat kädet smurffin koristelussa ja näin kannustaa kaikkia luovuuteen ja itsensä ilmaisuun. Omaperäisimmät smurffiluomukset palkitaan http://happysmurfday.com/fi/ – sivustolla.

Viikonlopun Smurffi-valloitukseen kuuluvat myös seuraavat tapahtumat:

– SYNTYMÄPÄIVÄNÄYTTELY

Smurffien biografin Hugues Dayezin näyttely ”50 vuotta sinistä luovuutta” käsittelee Smurffien tarinaa 36 ainutlaatuisen Smurffitaulun kautta. Jokaisessa taulussa on informatiivinen osio, josta jopa sarjakuvaekspertit voivat oppia jotain. Näyttelyssä on myös Smurffipelejä perheen pienimmille, jotta myös he viihtyisivät näyttelyssä. Näyttely järjestetään Linnanmäen juhlatorin alueella.

– UNICEF

Näyttelyssä on myös Unicef-standi, jossa myydään 10 eurolla Unicef-Smurffia, joka on suunniteltu juuri tätä juhlavuotta varten. Näin yleisö voi tukea Unicefin pedagogista työtä.

– JULKKIS-SMURFFI

Yleisö voi myös bongata Julkkis-Smurffin. Tämä 120 cm korkea Smurffi, jonka on suunnitellut jääkiekkoilija Tuomo Ruutu. NHL-seura Carolina Hurricanesin paidalla varustettu patsas huutokaupataan Unicefin hyväksi 23. lokakuuta. Näyttelyn ajan tämä jättismurffi on yleisön nähtävillä.

Lähde:
http://happysmurfday.com/fi/fi/home

Smurffeja kaduilla – Iltalehti

Keskustelua Kvaakissa Smurffit 50 vuotta