Myrsky – apurahaa nuorille

Suomen Kulttuurirahasto on helmikuussa aloittanut kolmivuotisen Myrsky-nuorisohankkeen, jossa nuorille halutaan tarjota turvallinen mahdollisuus rakentaa mielekästä elämää taiteen avulla.

Myrsky on suunnattu erityisesti 13-17-vuotiaille nuorille, joiden katsotaan olevan taideharrastusmahdollisuuksien ulottumattomissa. Erityistä huomiota kiinnitetään syrjäytymisuhkan alla oleviin ns. katvenuoriin.

Hanke jatkuu aina vuoteen 2011 saakka ja tässä vaiheessa etsitään vetäjiä hankkeeseen taiteilijoiden, nuoriso-ohjaajien, ammattikasvattajien jne. joukosta. Hankehakemuksia käsitellään jatkuvasti ja paljon lisätietoja löytyy myös osoitteesta www.myrsky.info

Hankkeet, joille apurahoja myönnetään, voivat olla hyvinkin erilaisia. Käytännössä vaikkapa polkupyörän tuunausta, monitaiteellinen oopperaproduktio tai kaikkea siltä väliltä; populaari- ja korkeakulttuurin yhdistämistä. Miksei siis vaikka sarjakuvakurssi tai -työpaja.

Myrsky on esillä myös Helsingissä Sarjakuvafestivaaleilla Kirjasto 10 tiloissa 12-14.9. seuraavasti:

Seiniin piirtely sallittu

Suomen Kulttuurirahasto järjestää sarjakuvan piirtämistä Kirjasto Kympissä 12. – 14.9. Kaikki saavat osallistua. Ei osallistumismaksua. Piirtämisen lisäksi Kirjasto Kympissä on mahdollisuus arvioida muiden töitä. Parhaat julkaistaan osoitteessa www.myrsky.info.

Myrsky-infotilaisuus

Suomen Kulttuurirahasto järjestää infotilaisuuden valtakunnallisesta Myrsky-hankkeesta. Sen avulla tarjotaan nuorille mielekästä toimintaa ja uutta sisältöä elämään kulttuurin ja taiteen avulla. Aikuisille ja hakijoille suunnattu infotilaisuus on Kirjasto Kympissä lauantaina 13. syyskuuta klo 12-13.

www.myrsky.info

Hakuohjeita Myrskyn sivuilla