Osittain uusi Asterix tulossa

Huhtikuussa 76 vuotta täyttänyt Albert Uderzo ei vietä eläkepäiviä, vaan kynäilee edelleen tarinoita pienestä gallialaisesta kylästä. Albumi Gallialainen kertomataulu sisältää 14 lyhyttä sarjaa.

Albert Uderzo on kirjoittanut kommenttinsa joka jakson alkuun. Enemmistö albumin sarjoista on jo aiemmin julkaistu suomeksikin kovakantisen Asterix-kirjaston oheismateriaalina. Albumissa on yksi ennen suomentamaton juttu, Parisium ja Olympialaiset, sekä myös aivan uusi, viisisivuinen tarina. Suurin osa sarjoista on Uderzon ja René Goscinnyn yhdessä toteuttamia. Uusi sarja lähti syntymään, kun Uderzo löysi arkistoistaan 70-luvun alussa kirjoitetun synopsiksen. Tuolloin oli tarkoitus tehdä animaatiosarja, jonka pääosassa seikkailisi Idefix. Uderzo päätti puhdistaa aihiosta pölyt ja sovitti tarinan sarjakuvanovelliksi Kiekulix – Gallian Kukko.

Gallialainen kertomataulu ilmestyy kauppoihin marraskuussa.

5 vastausta artikkeliin “Osittain uusi Asterix tulossa”

  1. Uderzo olisi tehnyt fiksun teon, jos olisi jättänyt omat Asterixinsa tekemättä. Olisi vaikka piirrellyt Aladobixin nuoruudenseikkailuja esim.

    En viitsi enää lukea yhtään uutta Asterixia.

  2. tertsi puhuu sikäli asiaa, että ainakin pari viimeisintä Asterixia (normaalit seikkailut siis, ei peli- ym. jutut) ovat olleet kohtuuttoman luokattomia esityksiä. Latraviatan olisin mieluummin jättänyt lukematta, sen verta kamala tekele oli.

    Mutta backcatalogihan on mitä loistavin. 🙂

  3. Ei ne uudet Asterixit enää niin hyviä ole, kun Goscinny (kunnia hänen muistolleen) ei niitä enää kirjoita.

Kommentit on suljettu.