Mikko Jylhän sarjiksille jatkoa

Mikko Jylhä on julkaissut molempiin viimevuotisiin omakustanteihinsa toiset osat. Sammakon tarina, Elätti, saa nyt päätöksensä. Strong Girliin on luvassa lisää jatkoa myöhemmin.

Strong Girl 2
Kirjoittanut ja piirtänyt Mikko Jylhä
Omakustanne
36 sivua, A5, mv, värikannet
ISBN 978-952-99998-1-1
Hinta 4 euroa (sis. postikulut)

Strong Girl
Strong Girl

Vahvan tytön alkupuoli on dialogipainotteinen, mutta loppupuolella on toimintaa sitäkin enemmän, tarinaan alkaa tulemaan jotain tolkkuakin. Yhtä hurjia perspektiivikuvia tässä ei ole kuin ykkösosassa. Mutta taistelu pandaa (!) vastaan on menevä toimintajakso, ja seisoohan Tyttö pää alaspäin ikkunasta kurkkimassa ilman kummempaa syytä. Mukana on myös delfiini, jonka osuus jää käsittämättömäksi ainakin vielä tässä vaiheessa.

Ainakin kolmas osa on vielä tulossa, Mikko kertoo että tätä on ollut mukava tehdä. Juonessa ei hirveästi ole kehumista, mutta eipä ole aina esikuvasupersankareillakaan. Rentoa toimintasarjakuvaa on mukava lukeakin.

Englannin kieli on vähän jäykkää, ja dialogi olisikin kannattanut oikoluettaa ennen julkaisua. Muutamat sanat on kirjoitettu väärinkin.

Elätti II/II
Kirjoittanut ja piirtänyt Mikko Jylhä
Omakustanne
28 sivua, A5, mv, värikannet
ISBN 978-952-99998-0-4
Hinta 4 euroa (sis. postikulut)

Elätti II/II
Elätti II/II

Elätin tarina muuttuu kakkososassa pessimistisemmäksi, mutta tarina saadaan oivasti loppuun. Kokonaisuudestahan tässä on kyse, ja molemmat osat ovat pidemmän tarinan puolikkaita, vaikka tämä kakkososa onkin selvästi lyhyempi. Ykkösosassa moneen kertaan vilahtavien rottien merkitys valkenee tässä. Kuvittelin aluksi niiden olevan vain rekvisiittaa. Ovatkin symboliikkaa. Eipäs paljasteta kuitenkaan liikaa…

Tarina on kokonaisuutena oivallisesti rakennettu ja tässä se saadaan tyylikkäästi loppuun. Ensimmäinen osa lähinnä fiilisteli keskiaikaisen linnan elämää, toinen osa paljastaa ihmisten kohtaloita. Soturit, jollaiset yleensä ovat päähenkilöinä, jäävät kaikkein ohuimmiksi henkilöhahmoiksi, ehkä tarkoituksella. Ensimmäisen osan taistelija Maunu uhosi testosteronihöyryissään, mutta ei esiinny jälkimmäisessä osassa ollenkaan, paitsi niska vilahtaa. Elätin nimihahmon kaltaiset kääpiöt ovat taas tavallisesti taustahahmoja.

Mikko
Mikko

Jylhän piirrostyyli ja sen taso ei ole ehtinyt viimevuotisista julkaisuista muuttua mihinkään. Hyvää taattua jälkeä. Jos piti jäljestä silloin niin pitää nytkin. Minä pidin edelleenkin.

Näiden lisäksi aikaisempia osia on vielä saatavana ainakin Mikolta itseltään (jylhämikko at gmail.com) ja Zum Teufelilta.

Keskustele Strong Girlistä Kvaakissa
Keskustele
Elätistä Kvaakissa
Ensimmäisen Strong Girlin arvio Kvaakissa
Sammakon tarinan ensimmäisen osan arvio Kvaakissa