Hanna Koljonen voitti Kemin sarjakuvakilpailun

Kymmenettä kertaa pohjoismaisena järjestetyn Kemin sarjakuvakilpailun voittajan Hanna Koljosen voitokas työ Ovulaatio ihastutti kilpailun tuomaristoon kuuluneita Ville Hännistä, Mari Ahokoivua ja Milla Paloniemeä niin tarinallaan, kuin tekniikallaankin. Omassa arviossaan Hänninen totesi sarjakuvan toimivan, kuin unelma ja arveli työn olevan hauskin seksuaalisia vähemmistöjä käsittelevä kotimainen sarjakuva sitten Annukka Leppäsen Anopin unelman.

Hanna Koljosen voitokas työ käsittelee lesbo- ja homopariskunnan yhteistä lapsentekohanketta.

Ensimmäistä kertaa nettisarjakuvakilpailuna järjestetyn kisan säännöt ohjeistivat tuomariston ottamaan arvostelussaan huomioon kilpailutöiden sarjakuvallisten ansioiden lisäksi niiden sopivuuden internetissä julkaistavaksi. Mari Ahokoivu ja Milla Paloniemi kiittelivätkin Koljosen sarjakuvaa omissa arviossaan toimivaksi kokonaisuudeksi myös tältä osin.

Sarjakuvakilpailuun tänä vuonna osallistuneista sadasta tekijästä oli ruotsalaisia seitsemäntoista ja heistä peräti neljä selvisi loppukilpailuun ja kymmenen parhaan joukkoon. Parhaiten ruotsalaisista pärjäsi Jens Tärning sarjakuvallaan Sången om Rosie. Ainoana ruotsalaisena rahapalkinnoille selvinnyt Tärning kuittasi kakkossijastaan 1000 euroa.

Koljosen ja Tärningin lisäksi kilpailussa rahapalkintoja saivat kolmanneksi sijoittunut Kemin kilpailun parin vuoden takainen voittaja Hanneriina Moisseinen ja neljännen sijan jakaneet Mikko Mäkelä ja Reetta Laitinen.

Kilpailun tulokset kokonaisuudessaan ja kaikki loppukilpailuun selvinneet sarjakuvat on julkaistu Kemin sarjakuvakeskuksen nettisivuilla osoitteessa www.kemi.fi/sarjis.