Joensuun sarjakuvaseura esittäytyy Helsingissä

Joensuun sarjakuvaseura osallistuu Pohjois-Karjalan Helsinki-esittäytymiseen omalla, tapahtumaa varten kootulla näyttelyllään. Eessuntaassun -näyttely on esillä 9.–30.6.2008 keskeisellä paikalla Helsingin Lasipalatsin aukiolla (Vanha linja-autoasema). www.pohjois-karjala.fi/helsinki

Mediatilaisuus järjestetään maanantaina 9.6. klo 14.00 Cafe Lasipalatsin (Mannerheimintie 22-24) linja-autoaseman puoleisella terassilla. Viralliset avajaiset taas ovat perjantaina 13.6. klo 13.00 varsinaisen Maakuntajuhlan aikaan.

Näyttelyn aiheeseen liittyy avarasti ajateltuna kaikki liikkuminen Joensuu-Helsinki -välillä. Sarjakuvissa ovat esillä niin arkiset matkat kuin takaisin- ja poismuuttokin – syineen ja seurauksineen. Mukana on monipuolinen kattaus kaikkea muutakin aiheeseen liittyvää. Teeman kautta tuodaan esille pohjoiskarjalaista arkea, jonka voisi ajatella kiinnostavan myös helsinkiläisiä.

Edustavassa näyttelyssä on mukana 13 tekijää, jotka kaikki ovat nykyisiä tai entisiä pohjoiskarjalaisia. Joukkoon mahtuu sekä sarjakuvaharrastajille tuttuja vanhoja konkareita että uusia kykyjäkin. Sarjakuvien lisäksi näyttelyssä on mukana myös tekijöiden esittelyt. Jokainen mukanaolija on tehnyt sarjakuvansa juuri tätä näyttelyä varten, mutta mukana on myös poimintoja tekijöiden aiemmista töistä. Sarjakuvat ovat esillä vitriineissä, joita on 14 kappaletta, kullekin tekijälle omansa. Yksi vitriineistä esittelee JoSaSen julkaisuja ja aktiivisen paikallisen sarjakuvaseuran vaiheita.

Näyttely jatkuu heinäkuussa Joensuun Pop-kadulla Ilosaarirock-viikon aikaan ja myöhemmin keväällä 2009 Taidekeskus Ahjossa. Saattaapa olla, että sarjakuvat kootaan myöhemmin myös sarjakuva-albumiksi. Näyttely toimii oivana jatkona JoSaSen aikaisemmalle näyttelytoiminnalle ja kuudelle sarjakuva-albumille.

JoSaSen sarjakuva-albumit ovat: Dekkarelia (2007), Älppäri (2004), Karelikummaa (2001), Sariola (1999), Divarin helmi (1998) ja Luurankoja pöytälaatikoista (1996).

Joensuun sarjakuvaseuran albumeita on näyttelyn aikana myytävänä Lasipalatsin Kirja kerrallaan -kirjakaupassa (Mannerheimintie 22-24).

Näyttelyssä ovat mukana:

Mari Hakkarainen
Sanna Hukkanen
Mika Koponen
Petteri Lehikoinen
Micaela Morero
Kimmo Niiranen
Ville Pirinen
Timo Ronkainen
Ninka Reittu-Kuurila
Mika K. Saarelainen
Jokke Saharinen
Johanna Uotinen
Sanna Väyrynen

Joensuun sarjakuvaseura
c/o Jokke Saharinen
tel. 040- 757 63 46
jokke.saharinen@pkamk.fi
www.kansalaistalo.fi/josase

Tervetuloa!