Galleria Sarjakuvakeskus avaa ovensa

Suomalainen sarjakuva on nousukiidossa. Maan myydyimpien kirjojen joukossa on viime kuukausina ollut useita kotimaisia sarjakuvia. Sarjakuvataide on saanut runsaasti mediajulkisuutta ja sarjakuvaharrastajia yhdistävä Helsingin Sarjakuvafestivaalit kerää vuosittain monituhatpäisen kävijämäärän.

Sarjakuvakeskus

Kotimaisen sarjakuvan asema vahvistuu entisestään, kun Suomen sarjakuvaseuran ylläpitämä Galleria Sarjakuvakeskus avautuu. Virallisia avajaisia vietetään myöhemmin, mutta ovet aukeavat ensimmäisen kerran jo perjantaina 16.5.2008.

Galleria Sarjakuvakeskuksen toiminta käynnistyy tuoreen sarjakuvaneuvos Reija Niemisen eteen-, taakse- ja sisäänpäin katsovalla näyttelyllä. ”Perjantaina avattava näyttely luo silmäyksen kotimaisen vaihtoehtosarjakuvan harottaviin juuriin ja omaehtoiseen kulttuurin tuottamiseen. Vuorovaikutteisessa osuudessa kävijät voivat muun muassa toimia journalisteina ja toimittaa oman pienlehden”, Nieminen sanoo.

Galleria Sarjakuvakeskuksen avautuessa suomalainen sarjakuva saa vihdoin oman tukikohdan. ”Galleria Sarjakuvakeskuksessa yhdistyvät sarjakuvaa esittelevä taidegalleria sekä kotimaiselle sarjakuvaväelle tyypillinen riemukas yhteisöllisyys. Galleria Sarjakuvakeskus on värikäs, iloinen, yllättävä, haastava ja provosoiva – kuten suomalainen sarjakuvakin. Toivon, että siitä kasvaa kaikkien sarjakuvantekijöiden ja -harrastajien oma kohtauspaikka. Syksyllä toiminta alkaa toden teolla, jolloin luvassa on muun muassa työpaja- ja pienkustannustoimintaa”, toteaa Suomen sarjakuvaseuran kokoelmanhoitaja Kalle Hakkola.

Perjantaina juhlitaan myös toisia avajaisia, kun samassa osoitteessa Galleria Sarjakuvakeskuksen kanssa avataan sarjakuvia pitkään Internetissä myyneen Jelle Hugaertsin Pitkämies-sarjakuvakauppa. ”Olen iloinen ja ylpeä, että voin viimeinkin avata sarjakuvamyymälän”, iloitsee Hugaerts.

AVAJAISET:

Reija Niemisen näyttelyn avajaiset Galleria Sarjakuvakeskuksessa perjantaina 16.5.2008. Paikalla mahdollisuus tutustua Niemisen taiteen ohella myös Galleria Sarjakuvakeskuksen sekä Suomen sarjakuvaseuran toimintaan. Samassa osoitteessa avataan myös Jelle Hugaertsin Pitkämies-sarjakuvakauppa.

Galleria Sarjakuvakeskus
Kolmas linja 17
00530 Helsinki

LISÄTIETOJA:

www.sarjakuvaseura.fi

Kalle Hakkola
Puh. (09) 685 6100