Maailmanhistoria pylväissä

Maailmanhistoria-antologia
Maailmanhistoria – ratkaisevat ja käänteentekevät tapahtumat todenmukaisesti kuvattuina – on Limingan Taidekoulun sarjakuvaopiskelijoiden vuosijulkaisu. Teoksessa on yli neljäkymmentä taiteilijaa ja 357 sivua sarjakuvia.

Arabianrannan kirjastossa (Hämeentie 135, Helsinki) on näytteillä originaaleja, sivuluonnoksia ja kirjaa varten tehtyjä improvisaatioharjoituksia.

Maailmanhistoria -aihetta on pidetty mukana sarjakuvalinjan opiskelussa koko lukuvuoden 2007-2008 ajan. Opiskeluvuosi aloitettiin improvisaatioharjoituksilla, joissa aiheet olivat valikoitu historiakirjojen sisällysluetteloista. näistä muutamassa minuutissa piirretyistä improvisaatioista joitakin on päätynyt joitakin kirjaan sellaisenaan, osa taas on toiminut pohjana viimeistellymmille tarinoille.
Kuvituskurssin aikana aiheeseen tartuttiin suunnittelemalla julkaisulle mahdollisia kansikuvia, ja verkkosarjakuvia on tehty kirjasta yli jääneestä materiaalista.
Lopullinen totuus
(Sarjakuva: Milla Rosi)

Näyttelyssä on esillä sivuja Mikko Mäkelän Troijan sota, Arto Ollilan Hannibalin sotanorsut, Mari Poulitaipaleen Keltainen joki, Muura Parkkisen Rutto Lontoossa, Anniina Salmisen Rituaalit ja Sallamari Rantalan Lopun alku -sarjakuvista.
Improvisaatioita on esillä Annukka Laineelta, Mira-Pauliina Puhakalta, Sanna Ulvilalta, Paula Kluukerilta, Anniina Salmiselta ja Sallamari Rantalalta.

Maailmanhistoria on kolmas kirja Limingan taidekoulun Lisko-klassikot sarjassa. Aiemmin ovat ilmestyneet Seitsemän veljestä ja Draamattu.